Иран пријети: Нападамо НАТО у Турској, ако нас нападну

Виши командир војске иранске Револуционарне гарде запријетио је данас да ће његова земља нишанити антиракетни штит НАТО у Турској уколико САД или Израел нападну Иран. Командир ваздухопловних јединица Гарде генерал Амир Хаџадизех је рекао да је ово упозорење дио нове одбрамбене стратегије Ирана, како би се одбио све већи број пријетњи из САД и Израела, […]

субота, новембар 26, 2011 / 18:43

Виши командир војске иранске Револуционарне гарде запријетио је данас да ће његова земља нишанити антиракетни штит НАТО у Турској уколико САД или Израел нападну Иран.

Командир ваздухопловних јединица Гарде генерал Амир Хаџадизех је рекао да је ово упозорење дио нове одбрамбене стратегије Ирана, како би се одбио све већи број пријетњи из САД и Израела, пренијела је агенција Асошијетед прес.

Ирански генерал је казао да ће Иран одговарати на пријетње пријетњама, радије него дефанзивном позицијом.

Техеран сматра да је сврха радарске станице НАТО за рано упозоравање у Турској заштита Израела од иранских ракетних напада уколико избије рат са Израелом, наводи америчка новинска агенција.

АП подсјећа да се Турска у септембру сагласила да се радар инсталира као дио антиракетног одбрамбеног система НАТО. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *