Има ли инзулина у Српској: Фонд каже једно, пацијенти друго

У Републици Српској не постоји проблем у испоруци инзулина, саопштено је данас из Фонда здравственог осигурања Српске. Из Фонда наводе да су данас контактирали добављача, који им је потврдио да у Републици Српској има довољно залиха. Према информацијама Фонда, застој у испоруци тренутно постоји у градској апотеци Хан Пијесак из које је потврђено да би […]

недеља, мај 12, 2013 / 11:15

У Републици Српској не постоји проблем у испоруци инзулина, саопштено је данас из Фонда здравственог осигурања Српске.

Из Фонда наводе да су данас контактирали добављача, који им је потврдио да у Републици Српској има довољно залиха. Према информацијама Фонда, застој у испоруци тренутно постоји у градској апотеци Хан Пијесак из које је потврђено да би овај лијек требало да стигне током сљедеће седмице.

У саопштењу се додаје да се инзулин у Српској набавља тендерски, да уговор са добављачем важи до јула ове године, те да су у току припреме за расписивање новог тендера.

На Фејсбук групи Дијабетичари Републике Српске објављено је да су пацијенти сусрели са недостатком лијека, и да су добили информације да је обустављена испорука инзулина на подручју Републике Српске. Фонд здравственог осигурања РС, извршиће још једну испоруку овог лијека, размијенили су информације чланови групе.

Своје искуство је навела Ведрана Мићић-Пушоња, која је објаснила да су у апотекама Хан Пијеску потврдили ову информацију.

Исто је потврдио и Ведран Пузовић из Бање Луке, који је сазнао у локалној апотеци, да су залихе пред истеком.

Весна Ивељић, пише како су је звали из Апотеке Приједор и рекли су да им касне испоруке од добављача.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *