И Сребреница има демо фест

СРЕБРЕНИЦА – У Сребреници је синоћ почео „Силвер демо фест“, као предактивност традиционалног сребреничког музичког фестивала „Силвертаун шајн“, који ће бити одржан од 11. до 14. августа. Сребреничкој публици представило се пет музичких група из Зворника, Власенице, Милића и Сребренице, а по оцјени жирија и гласовима публике за побједника синоћњег наступа проглашен је музички састав […]

недеља, април 3, 2011 / 10:18

СРЕБРЕНИЦА – У Сребреници је синоћ почео „Силвер демо фест“, као предактивност традиционалног сребреничког музичког фестивала „Силвертаун шајн“, који ће бити одржан од 11. до 14. августа.

Сребреничкој публици представило се пет музичких група из Зворника, Власенице, Милића и Сребренице, а по оцјени жирија и гласовима публике за побједника синоћњег наступа проглашен је музички састав "Сатараш" из Власенице.

У саставу стручног жирија били су и познати њемачки музичар и музички терапеут Аидан Бурке и и професинални музичар и музички стручњак Тони Пешикан из БиХ, који одржавају музичке радионице са члановима музичких састава из Сребренице.

"У наредним мјесецима биће организовано по једно такмичење демо бендова из БиХ мјесечно у Сребреници и по избору жирија и публике четири најбоље музичке групе, од 20 колико ће их укупно учествовати, поред награда добиће и прилику да учествују у програму ‘Силвертаун Шајн’ фестивала у августу са афирмисаним музичким саставима који овдје наступају", рекао је члан руководства Савјета младих и кординатор овог фестивала Здравко Николић.

Он је додао да је организовање такмичења музичких састава допринос обогаћивању културних садражаја, забави и дружењу младих, афирмацији младих музичких група, промоцији културе и креативности младих у Сребреници, као и квалитетнијој припреми традиционалног августвоског сребреничког музичког фестивала, који сваке године привуче по неколико хиљада посјетилаца из разних крајева БиХ и Србије.

Организатор овог фестивала је Савјет младих из Сребренице.

 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *