Хрватска-истаживање: Кукурику коалиција убједљиво осваја Сабор

РТЛ Данас објавио је пројекцију састава седмог сазива Хрватског сабора на темељу новог великог истраживања јавности према којем Кукурику коалиција увјерљиво побјеђује на изборима 4. децембра. Ради се о великом истраживању јавног мњења уочи избора за Хрватски сабор којег је ГфК – Центар за истраживање тржишта провео за РТЛ у раздобљу од 15. до 25. […]

понедељак, новембар 28, 2011 / 07:34

РТЛ Данас објавио је пројекцију састава седмог сазива Хрватског сабора на темељу новог великог истраживања јавности према којем Кукурику коалиција увјерљиво побјеђује на изборима 4. децембра.

Ради се о великом истраживању јавног мњења уочи избора за Хрватски сабор којег је ГфК – Центар за истраживање тржишта провео за РТЛ у раздобљу од 15. до 25. новембра 2011. године на укупном узорку од 4.000 пунољетних испитаника. У свакој од 10 изборних јединица телефонски је испитано 400 испитаника.

За сваку изборну јединицу узорак је био квотни и то према идућим варијаблама: удио жупаније (односно Града Загреба) у изборној јединици, рурално/урбано, пол, доб, образовање.

Мјеста у Сабору (укупно 140) израчуната су кориштењем Д’Хондтове методе. Израчун је рађен само на оним испитаницима који су рекли да ће сигурно или вјероватно изаћи на изборе, односно на онима који су се изјаснили за било коју странку. У израчун нису ушли неодлучни и они који не желе рећи за кога ће гласати.

Странке и коалиције освојиле су према истраживању сљедећи број мјеста у Сабору:

КУКУРИКУ 85
ХДЗ+ХГС+ДЦ 39
ХСП 4
ХДССБ 4
ЛАБУРИСТИ 3
НЛ ИВАНА ГРУБИШИћА 2
ХСЛС 1
ХСС 1
БЛОК УМИРОВЉЕНИЦИ ЗАЈЕДНО 1

Међу испитаницима који су рекли да ће сигурно или вјероватно изаћи на изборе, њих 26 посто и даље је неодлучно, а 13 посто не жели рећи за кога ће гласати.0 КОМЕНТАРА

  1. Први потез коју ће нова власт на челу са СДП да повуче биће повлачење тужбе против Србије. Нажалост. Јосиповић зна да они немају никакву шансу, без обзира што је исту писао. Србија ће потом да уради исто. Опет ћемо да пропустимо историјску шансу. Жао ми је енергије коју улаже г. Штрбац и наде коју полаже у ову причу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *