Хипо подршка “Јазавцу“ и опери “Сафикада“

БАЊА ЛУКА – Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука, највећа банка Републике Српске и једна од друштвено најодговорнијих компанија на домаћем тржишту, у свом сједишту је озваничила наставак подршке културно-умјетничкој сцени Републике Српске. Први потписани уговори финансијске подршке односе се на пројекте из области културе и умјетности које ће Хипо банка подржати у овој години кроз […]

петак, април 15, 2011 / 06:12

БАЊА ЛУКА – Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука, највећа банка Републике Српске и једна од друштвено најодговорнијих компанија на домаћем тржишту, у свом сједишту је озваничила наставак подршке културно-умјетничкој сцени Републике Српске.

Први потписани уговори финансијске подршке односе се на пројекте из области културе и умјетности које ће Хипо банка подржати у овој години кроз активности бањолучког Градског позоришта Јазавац те кроз премијерно извођење опере Сафикада у продукцији музичко-сценске агенције Арион.

„Потписивање спонзорског уговора са Хипо Алпе Адриа банком за нас је од изузетног значаја јер представља, не само наставак сарадње, него и традиционално пријатељство између “нилског коња” и “јазавца”. Надамо се да ће овај примјер слиједити и други како би позоришна умјетност у граду на Врбасу доживјела још већу афирмацију.“, изјавио је јуче, након потписивања уговора, Марио Лукајић, предсједник Градског позоришта Јазавац.

Сарадња између Хипо банке и ГП Јазавац датира још из времана када су оснивачи овог градског позоришта радили своје дипломске представе и правили прве глумачке кораке.

„Већ неколико година за редом Хипо банка помаже ГП Јазавац чији су оснивачи током протеклог периода урадили много те показали да иницијатива и упорност доносе резултат. Обнављањем овог спонзорства желимо да пошаљемо јасну поруку да наша заједница мора имати слуха да награди таленат, креативност, амбицију, марљивост и одлучност коју носе умјетничка удружења попут Јазавца и Ариона.“, рекла је Маја Комљеновић, водитељ Одјела маркетинга/ПР-а Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука.

Један од најзначајних културних догађаја који ће се десити ове године у Бањој Луци јесте премијерно извођење опере Сафикада, у продукцији музичко-сценске агенције Арион.

„Опера Сафикада је романтично-лирска прича из културне историје Бање Луке коју смо обрадили као музичко сценско дјело у форми класичне опере. Премијерно извођење овог финансијски врло захтјевног пројекта планирамо поткрај јула на тврђави Кастел. Дио финансијске подршке је већ обезбијеђен од стране Града Бање Луке, а са пуним правом очекујемо и значајну подршку ресорног министарства Владе Републике Српске те релевантних установа и институција. Финансијска подршка Хyпо банке Бања Лука је прва из редова комерцијалних компанија и од свег срца им се на томе желим захвалити.“, изјавио је Мухарем Инсанић, умјетнички руководилац музичко-сценске агенције Арион.

Хипо Алпе Адриа Банк а.д. Бања Лука већ неколико година плански у оквиру свог буџета издваја значајна средства за подршку локалној заједници у којој дјелује кроз подршку раду васпитно-образовних и здравствених и социјалних институција, те догађаја који имају за циљ промоцију и очување друштвених вриједности кроз области културе, умјетности, и некомерцијалних спортских активности.

Хyпо банка ће током наредних мјесеци наставити са реализацијом планираних донација и спонзорства широм Републике Српске, саопштено је из ове банке.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *