Хилари Клинтон тврди да су САД за јединствену БиХ

Америчка државна секретарка Хилари Клинтон изјавила је, после сусрета са предсjедавајућим Предсjедништва БиХ Жељком Комшићем, да САД подржавају јединствену Босне и Херцеговине и да желе да виде напредак те земље у следећој години. Како се наводи у саопштењу Стејт департмента, Клинтонова се са Комшићем састала у уторак у Вашингтону, где предсједавајући Председништва БиХ борави у […]

среда, децембар 14, 2011 / 09:39

Америчка државна секретарка Хилари Клинтон изјавила је, после сусрета са предсjедавајућим Предсjедништва БиХ Жељком Комшићем, да САД подржавају јединствену Босне и Херцеговине и да желе да виде напредак те земље у следећој години.

Како се наводи у саопштењу Стејт департмента, Клинтонова се са Комшићем састала у уторак у Вашингтону, где предсједавајући Председништва БиХ борави у вишедневној посјети.

Америчка државна секретарка је рекла да САД вјерују да ће БиХ у току 2012. остварити напредак и да ће ситуација у тој земљи остати мирна.

Према наводима медија у БиХ, Комшић већ скоро недељу дана борави у САД, у Њујорку у Вашингтону.

Као могућ разлог што је примљен на тако високом нивоу, као што је државна секретарка Клинтон, помиње се одлучивање БиХ, којој овог мјесеца истиче мандате у Савету безбједности УН, о приједлогу да Палестина постане члан УН.

На сајту Предсједништва БиХ нема ниједне информације о боравку Комшића у САД.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *