Херојска побједа Српкиња у Братислави

Тениска репрезентација Србије пласирала се у Свјетску групу Фед купа побиједивши селекцију Словачке у Братислави са 3-2.  У одлучујућем дуелу дублова Александра Крунић и Јелена Јанковић направиле су велики преокрет и побиједиле Данијелу Хантухову и Магдалену Рибарикову са 2:6, 7:5 и 9:7. Српске тенисерке губиле су са 1:0 у сетовима, 5:1 у другом и 0:30, […]

недеља, април 17, 2011 / 23:21

Тениска репрезентација Србије пласирала се у Свјетску групу Фед купа побиједивши селекцију Словачке у Братислави са 3-2.

 У одлучујућем дуелу дублова Александра Крунић и Јелена Јанковић направиле су велики преокрет и побиједиле Данијелу Хантухову и Магдалену Рибарикову са 2:6, 7:5 и 9:7.

Српске тенисерке губиле су са 1:0 у сетовима, 5:1 у другом и 0:30, али је услиједила невјероватна серија од седам узастопно добијених гемова наших тенисерки и меч је потпуно преокренут.

У драматичном финишу трећег сета играло се ’на разлику’, а Јелена и Александра су на крају ипак тријумфовале после три сата и 17 минута игре. Словакиње су три пута сервирале за меч, али Јелена и посебно Александра приказале су фантастичну игру и на крају су потпуно заслужено славиле.

Словачка је два пута водила, али је резултат после четири меча ипак био нерешен. У првом мечу у недељу Ана Ивановић предала је Донимики Цибулковој меч због повреде, али је након тога изједначила Јелена Јанковић побиједивши Данијелу Хантхову са 2:1 у сетовима.

Одлучујући меч лоше је почео по српски дубл, пошто су Словакиње одмах одузеле сервис и Јелени Јанковић и Александри Крунић за вођство од 3:0.

Српске тенисерке с узвратиле у наредна два гема. Прво су направиле брејк на сервис Рибарикове, а затим је Јелена Јанковић уз мало проблема успјела да задржи свој сервис за 3:2.

Хантухова је остала једина тенисерка која није изгбуила свој сервис и после шестог гема, иако су Јанковићева и Крунићева имале двије везане брејк лопте, а затим је сервис Александре Крунић поново попустио и Словакиње су дошле на корак од првог сета, а тај корак су направиле већ у наредном гему.

У другом сету Словакиње су потпуно преузеле контролу над мечом. Било је видљиво да су Рибарикова и Хантухова знатно уиграније од Јанковићеве и Крунићеве, брзо су повеле са 5:1, али су онда, вјероватно мислећи да су завршиле посао, стале.

Јанковићева и Крунићева су тада заиграле знатно опуштеније и слободније, што је резултирало невјероватним преокретом. Одлучујући за други сет био је десети гем када су српске тенисерке спасиле три меч лопте и искористиле пету брејк лопту за изједначење (5:5).

У наредна два гема Крунићева је наставила са фантастичном игром, па су она и Јелена Јанковић добиле још два гема и тако са укупно шест везаних изједначиле резултат у сетовима (7:5).

Српкиње су серију добијених гемова продужиле и на почетак трећег сета. Повеле су са 1:0, Хантухова и Рибарикова су затим изједначиле, а онда је у трећем гему главни судија скандалозном одлуком донио поен Словакињама које су направиле брејк и повеле са 2:1.

Међутим, Александра и Јелена су узвратиле већ у следећем гему, а све до 11. гема није било брејк лопти. Тада је млада Александра Крунић ипак попустила, Словакиње су направиле брејк, али се онда у 12. гему пробудила и Јелена Јанковић која је одиграла неколико сјајних удараца и тако донијела нашем дублу нови брејк (6:6).

Наредна три гема ишла су уз сервис, а онда су Јелена и Александра напале, и фантастичним ритерном Крунићеве окончале су дуел резултатом 9:7.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *