ХДЗ порастао на локалним изборима, Бандић сигуран, Керум пао

На локалним изборима у Хрватској гласало је 46,13 одсто од 3,75 милиона грађана, а како у Државну изборну комисију стижу резултати, све је извјесније да ће се градоначелници у добром дијелу великих градова бирати у другом изборном кругу. Према првим неслужбеним резултатима, Загрепчани су највише гласова дали актуелном градоначелнику Милану Бандићу, Осјечани актуелном градоначелнику Крешимиру […]

понедељак, мај 20, 2013 / 08:59

На локалним изборима у Хрватској гласало је 46,13 одсто од 3,75 милиона грађана, а како у Државну изборну комисију стижу резултати, све је извјесније да ће се градоначелници у добром дијелу великих градова бирати у другом изборном кругу.

Према првим неслужбеним резултатима, Загрепчани су највише гласова дали актуелном градоначелнику Милану Бандићу, Осјечани актуелном градоначелнику Крешимиру Бубалу, а Ријечани Војку Оберснелу.

За разлику од њих, грађани Сплита одлучили су да им је доста Керума, јер два водећа мјеста имају кандидати СДП-а Иво Балдасар и кандидат ХДЗ-а Вјекослав Иванишевић.
Бандић, који је освојио 45,6 одсто гласова 2. јуна супротставиће се кандидат СДП-а Рајко Остојић, који је освојио 24,4 одсто. Након говора и става да је побиједио а да није вређао кандидате, Бандић је изјавио да иде у Мостар гдје му је мајка на самрти.

Бубалу ће се у Осијеку супротставити кандидат коалиције на челу с СДП-ом Ивица Вркић.
У Ријеци, према новим подацима, неће бити другог круга јер је кандидат СДП-ове коалиције, досадашњи ријечки градоначелник Војко Оберснел, освојио 50,55 одсто, а ХДЗ-ов противкандидат Хрвоје Бурић 16,02 одсто гласова.

Другог круга можда неће бити у Задру где је ХДЗ-овац Божидар Калмета, према подацима с трећина бирачких мјеста, освојио више од 52 одсто гласова бирача, док је кандидат СДП-ове коалиције Иво Билић имао 30,76 одсто.

Што се тиче избора за скупштине и вијећа градова, СДП с коалиционим партнерима је највише гласова освојио у Загребу, Ријеци и Сплиту, ако и у другим мањим градовима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *