Хаити добио предсједника – пјевача

ПОРТ-О-ПРЕНС – Поп певач Мишел Мартели побиједио је на предсједничким изборима у Хаитију, према званичним прелиминарним резултатима, које је синоћ објавио Привремени изборни савјет. Мартели, познат као „Слатки Мики”, освојио је 67,57 гласова, док је за његову противницу, бившу прву даму Мирланде Манигат, гласало 31,74 грађана. Други круг предсjедничких избора одржан је 20. марта, а […]

уторак, април 5, 2011 / 09:45

ПОРТ-О-ПРЕНС – Поп певач Мишел Мартели побиједио је на предсједничким изборима у Хаитију, према званичним прелиминарним резултатима, које је синоћ објавио Привремени изборни савјет.

Мартели, познат као „Слатки Мики”, освојио је 67,57 гласова, док је за његову противницу, бившу прву даму Мирланде Манигат, гласало 31,74 грађана.

Други круг предсjедничких избора одржан је 20. марта, а коначни резултати очекују се средином априла, пренио је Ројтерс.

У првом кругу избора Манигат је освојила највише гласова, али су истраживања јавног мњења показала да највише шанси има Мартели.

Нови предсједник Хаитија нема искуства у влади, а током изборне кампање обећао је промјене, искорјењивање корупције и бољи живот за Хаићане, који се још боре са последицама разорног земљотреса који је погодио земљу прошле године.

Требало је да прелиминарни изборни резултати буду објављени прошле седмице, али је то одложено због бројних пријава изборне крађе. 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *