Грчка: Ко ће бити предсједник нове коалиционе владе?

Састанак грчких политичких лидера са предсједником Карлосом Папуљасом помјерен је за ујутру, саопштило је синоћ предсједништво ове земље, што је први знак да још нема консензуса о избору предсједника нове коалиционе владе. Састанак који је био заказан за синоћ отказан је након што је премијер Јоргос Папандреу у обраћању нацији рекао да се повлачи са […]

четвртак, новембар 10, 2011 / 08:03

Састанак грчких политичких лидера са предсједником Карлосом Папуљасом помјерен је за ујутру, саопштило је синоћ предсједништво ове земље, што је први знак да још нема консензуса о избору предсједника нове коалиционе владе.

Састанак који је био заказан за синоћ отказан је након што је премијер Јоргос Папандреу у обраћању нацији рекао да се повлачи са функције како би отворио пут формирању нове владе, о којој су власти опозиција, како је навео, већ постигли договор.

Састанак лидера владајуће странке ПАСОК и главне опозиционе странке Нова демократија са предсједником Папуљасом заказан је за ујутро у 8.00 часова.

Извори из двије највеће странке рекли су раније током дана да је постигнут договор о именовању предсједника парламента Филипоса Пецалникоса за предсједника нове коалицине владе, али да су могуће измјене у посљедњем тренутку.

Грчке политичке странке већ три дана преговарају о формирању коалиционе владе која би реализовала споразум о примању финансијске помоћи од ЕУ и водила земљу до нових избора на прољеће.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *