Гаврановић процјењује да има подршку Бањолучана

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бање Луке Слободан Гаврановић оцијенио је коректном предизборну кампања, без обзира, како каже, на појединачне провокације – Сутра СНСД има централни скуп на Тргу Крајине чиме завршавамо кампању. Мислим да је у Бањој Луци све протекло демократски и у најбољем реду, истакао је Гаврановић у разговору с новинарима. Када су у […]

четвртак, октобар 4, 2012 / 18:25

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бање Луке Слободан Гаврановић оцијенио је коректном предизборну кампања, без обзира, како каже, на појединачне провокације

– Сутра СНСД има централни скуп на Тргу Крајине чиме завршавамо кампању. Мислим да је у Бањој Луци све протекло демократски и у најбољем реду, истакао је Гаврановић у разговору с новинарима.

Када су у питању други кандидати за првог човјека града на Врбасу, Гаврановић је казао да није на њему да оцјењује њихов рад и квалитет програма, него да о томе треба да одлуче грађани у недјељу.

– Сваки кандидат који је одлучио да иде у ову утакмицу рачунао је на одређену подршку грађана. На крају кампање моја процјена је да сам добио подршку Бање Луке, а да ли сам у праву то ћемо видјети и сазнати 7. октобра, нагласио је Гаврановић.

Поновио је да ће на функцији градоначелника наставити редовну комуникација и са грађанима и са медијима, који су му, сматра, у току кампање много помогли да јасно дефинише приоритете који ће унаприједити живот свих Бањалучана, саопштеено је из Прес службе кандидата СНСД-а за градоначелника Бање Луке.0 КОМЕНТАРА

 1. Слабе су то процјене,јер мјесто Градоначелника Бање Луке треба припасти,несумњиво младом човјеку,а не дједу послушнику актуелног режима.Ових дана је изашао Глас Бање Луке-бесплатни примјерак,у којем се виде већ познати податци енормно богатих особа режима,који се боре и даље за само своју кућу до куће,а грађани добију „прљаве“ хране и хладног пића уз пјесму и гласну музика,један дан пред изборе,сваке 4 године.Сви ти народни-грађански душебрижници су пуни као бродови,и возе бјесна аута као и њихови чланови породице.Покуповали су виле куће станове земљу воћњаке,гдје су унаказили земљиште зарад свог личног интереса,преградили ријеке,како би само имали њихови воћњаци влаге,за вријеме суше,а за грађане који живе на тим терениома и не хају,као да и не постоје.Ето,зато гаврановић прича небулозе,јер овог пута НАРОД-ГРАЂАНИ све знају !!!

 2. Gavranović koji se sakrio u mišiju rupu i bježi od sučeljavanja sa drugim kandidatima postoji samo kad pored njega stoji Milorad Dodik, bilo pod šatorom bilo na plakatima.Neće građani Banjaluke da nagrade kukavičluk.
  I kad se saberu svi što su vozani pod šatore, zaposleni po partijskoj liniji i zastrašeni, nema ih dovoljno da deda pobijedi.
  Svemu dodje kraj.

 3. @sasa

  Izreka bi na engleskom glasila:trick me once shame on you, trick me twice shame on me!

  Svi ce oni dobiti podrsku gradjana, a ovaj ce dobiti administrativnu podrsku, ali vidjecemo jos koliku!
  Ne pojavljuje se na tv-duelima, to pokazuje nivo demokratije i otvorenosti prema gradjanima.

 4. Мислим да је вријеме да почнемо сви размишљати о колективном ИСЕЉЕЊУ. Нека ужива Чувар Српске у плодовима свог рада, окружен турцима и усташама, као и сви његови поданици (њих 156000), и сви ЈАЛОВИ опозициони политичари. Продајмо имовину, пар крпица у завежљај па пут под ноге…

  Бар ће нам дјеца живјети боље, искрен да будем изем ти ја ову земљу, у којој ОНИ имају све а ОСТАЛИ немају ни за хљеба.x-(

 5. Има у општини од оних који су испрепадани да ће иѕгубити посао , а неће само ће када дође др радити на мало болји начин и за град и њих.
  Мој комшија студент електротехнике је казао:
  БАЊАЛУКА СЕ ДИГИТАЛИЅОВАЛА
  У недељу Бањалука бира
  ДА БУДЕ БОЉА ИЛИ НАСТАВИ БИТИ ЈОШ ГОРА.

 6. „Највриједније што смо учинили да смо заједнио са вама вратили достојанство Републици Српској и српском народу. Републику Српску више нико не може да избрише“, рекао је вечерас предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик.

  Предсједник Додик је истакао да је СНСД увијек био и остао уз народ.

  „СНСД је увијек био и остао уз народ. Борили смо се и борићемо се за стабилну и нормалну Републику Српску и за сваког њеног грађанина. Преузели смо Републику Српску у тешким временима када је била пред политичким и економским колапсом. Имали смо јединство и снагу и знали смо како је треба стабилизовати, сачувати и развијати. Ваш глас и ваша подршка су нам основни мотив и орјентир у раду. Ми смо јаки онолико колико имамо ваших гласова, онолико колика је ваша подршка. У периоду глобалне економске кризе појединци виде само оно што није утрађено и чега нема. Пред вама смо чиста образа и слободно могу рећи, урадили смо све што смо обећали и у постојећој политичко економској, регионалној, европској и свјетској констелацији односа и није се могло више“, рекао је предсједник на завршној трибини наше странке на Тргу Крајине у Бањалуци.

  Предсједник Милорад Додик је нагласио да војска БиХ мора бити укинута, а новац враћен народу.

  „Свједоци сте многих неправди и нелогичности, а једна од њих је војска БиХ која је до сада потрошила 2,2 милијарде марака. Та и таква војска мора бити укинута, а новац који је потрошен низашто и ни на шта враћен народу. Ово су локални избори, али су јако важни и они ће одредити глобални ток политике овдје у Републици Српској и БиХ. Само наша снага и наше једнство могу да спријече реозију и дестабилизацију Републике Српске. Ви и ми смо једно, то је узајамна прича и узајамно давање и вјерујем у вас да нам вјерујете. Не молим вас за гласове, јер ваш глас је подршка Републици Српској и вашем бољем животу“, истакао је Додик.

  Предсједник СНСД-а је поновио да се политичари мјере само по ономе што остављају иза себе, а иза СНСД-а су успјеси и дјела

  „Политичари се мјере само по томе шта оставе иза себе. Иза СНСД-а овдје у Бањалуци, широм Републике Српске и у три општине у ФБиХ су огромни успјеси и дјела. Питам вас шта су наши политички противници оставили иза себе! Драган Чавић и Младен Иванић су били предсједник и премијер Републике Српске више година, а у Бањалуци нису урадили ништа. Питам се колико пута треба да побиједимо неке да одустану. Они су мањина и слободно могу рећи да они нису Бањалука. Бањалука је оно што сте ви и ви сте већина“, закључио је Милорад Додик.

  Предсједник ја рекао да не смијемо да станемо, да морамо ићи даље и наставити да се боримо за Републику Српску

  „СНСД има визију Републике Српске и ви не смијете изгубити повјерење у нас као ни у Републику Српску. Република Српска је брана нашег опстанка и сигурност за добар и квалитетан живот. Нашим политичким противницима поручујем да и у будућности, послије седмог октобра гледају како ми радимо и градимо. Република Српска је до нашег доласка изгубила 53 функције и била је слободно се може рећи драгстор за странце који су долазили у Републику Српску и узимали једну по једну њену надлежност и преносили је у Сарајево. Тако су настале 83 институције БиХ мимо Устава, а све је то дозволио СДС и ПДП. СНСД је странка која има карактер, а само они који имају карактер могу одбранити свој народ и своју републику. СНСД је најбољи избор, ми не смијемо да станемо, морамо да идемо даље, јер ако станемо, тада и паднемо. Бањалука и Република Српска, увјерен сам да знају и да хоће да подрже канидате СНСД-а. Наставићемо и послије седмог октобра да се боримо за Републику Српаку и изграђујемо њене општине и градове. Увјерен сам у нашу сигурну и велику побједу семога октобра“, закључио је предсједник Савеза независних социјалдемократа пред 20 хиљада грађана.

  На завршној трибини представљени су кандидати за начелнике општина и градоначелнике из Републике Српске и ФБиХ и изборни програм, а говорио је и кандидат за градоначелника Бањалуке Слободан Гаврановић.

  Гаврановић је истакао да је СНСД уредио и развио Бањалуку и да ће то и наставити да ради.

  „СНСД је за протеклих 12 година уредио и развио Бањалуку и оде ње створио добро мјесто за живот. Послије седмог октобра настављамо даље да заједно са вама градимо и развијамо овај град. Предстоје нам бројни пројекти, али издвојићу само један, а то је изградња централног великог градског трга. Ви заслужујете да имате једно такво мјесто. СНСД је странка која има одговорност и жели да ради, а не да влада. Отворићемо нова радна мјеста и подићи квалитет живота“, рекао је Гаврановић.

 7. mario85
  Марио брате или сестро мани се комунистичких манира и дугих реферата. ово је дан пред гласање.
  Тербао си бити синоћ на лаушу да видиш шта каже народ. И да видиш да су лажи да Босић не подржава др Стевандича.
  Нама треба поврат у нормалу да будемо опет чланови достојанственог средњег слоја.
  Укратко…
  Само др Стевандич има тај и такав програм.
  Остали кандидати, немају свој програм и били би управлјани на даљински…!

 8. Za razliku od drugih ja na izbore izlazim samo da glasam protiv režima. Što se tiče kanditata i njihovih programa, kao i obično ne očekujem mnogo i ne zanosim se puno njihovim obećanjima, jer sam mišljenja da, onaj koji najviše obećava njemu je prije svega stalo samo do lične promocije i vlasti iznad svega.

 9. Још је Аристотел прије 2.400 година рекао.
  “ Појединци као политичари кад дођу на позицију могу имати пред собом два интереса или циља:
  – 1. да задовоље личне потребе и потребе, своје и ужег круга људи око себ.
  – 2. да служе друштву, односно народу или грасђанима.“

  Нажалост, ситуација у граду Бањалуци је таква да је веома мало оних у владајућој структури који су водили рачуна о тачци 2.
  Зато слиједи сутра НАХРАДА.
  КАКВИ СВЕЦИ ТАКВИ И ТРОПАРИ !
  оОни из тачке 2 сутра гласају ХВАЛА БОГУ.

 10. Човјек се на добро лако навикне, а на лоше се неће навикнути никада, а то лоше једино може да га натјера на размишљање и на борбу!

  У добром се може дуго уживати ако је то народ благословио и ако је стечено залагањем, радом, талентом, онда се оно плоди и није сврха само себи.

  Нека се ови који сад уживају привилегије запитају да ли су у добром због њиховог рада или су га стекли подвалама и преварама!

  С друге стране овима којима је лоше сада ће знати цијенити сваки обзир упућен њима од политичара и почеће вјеровати њиховим ријечима и дјелима, (јер само су дјела мјеродавна)и наравно даће им прилику да покажу колико су им намјере поштене!

  Оно што депримира је заостали атавизам из времена владавине КПЈ кад су се лидери сматрали послије узимања власти недодиривим и што су стварали и његовали филозфију обмане и самообмане која их је и скинула са историјске сцене.

  Да ли је то сада случај са партијом СНСД која у многим потезима личи на КПЈ која је само препакована за ново вријеме са неким старим манирима!

  Мислим да сада није питање да ли ће СНСД отићи са власти (јер то није партија са здравим темељем, него је партија лидера који кад нестане било биолошки или како год тада се и партија оспе као је то било и са смрти Тита)него је питање када ће се створити довољна критична маса људи који ће схватити да је то напросто у реалном животу тако!

  Можда је и забрињавајућа чињеница да се нама понављају негативне појаве дуги низ деценија, из којих ми или слабо учимо или тако желимо да буде, па макар нас коштало и изолације и плаћања тог скупог ћеифа једној малој уској скупини људи, који ставе свој интерес испред интереса свог народа или тај народ злоупотријебе и прибаве му најгоре епитете, и који му послужи као параван за нечасне намјере, иза којих кад се разгрне може да се виде остатци варварске и примитивне потребе да се своја корист, свој его славе неосновано испред свих дотадашњих тековина које народ умјесто да их заборавља треба да их његује.

  Нама је заиста као друштву јако тешко направити умјесто биполарности мултиполарност у којој би имали више различитих изгледа умјесто да бирамо од лошијег мање зло.

  Ко томе доприноси?

  Да ли је то похлепа, егоизам, да ли је то само добро уконпонована властита амбиција у добро познавање једна црте народа из које се види несавршеност па се онда форсира таква врста авантуре извучена и наглашена као мазохизам бирачког тијела које се не усуди ићи никаквим другим путем него само оним осмишљеним у туђем мозгу, јер се нема довољно самопоуздања и јер се не вјерује самом себи као оном другом који се доказао и који је „способнији“ и за мислити и за урадити!

  Како то да се увијек искристалише потреба да се умјесто мултиполарности појави лидер који се трансформише послије добијене моћи и власти редовно у некаквог диктатора?

  Како то да народ има више штете од свега тога, а ипак се не усуди ризиковати и доћи до обрта који би му донио средства којима би држао своју судбину у својим рукама?

  Питам се и како то да нико не жели о томе говорити?
  Како то да има и паметнијих од мене овдје, а само их се мало усуди ићи право истини у сусрет и само тражити да буде видљиво њено лице оличено у нашој химни Боже правде које има тако мало управо код нас?

  На крају да додам да људи у недјељу бирају између демагогије и конструктивне стварности и истинске демократије, између подвала којима су се само неки у клановима – партијама окористили на уштрб свих и оних који би својим природним талентом оплодили сваку ситуацију да имају прилику, између обичних мешетара који су у стању подићи жељама људи, али не и помоћи им да остваре своје најосновније потребе. Људи у недјељу бирају између полтронске оданости идеји која служи појединцима а не и свом народу и оних који ће морати отићи одавде ако се не промјене прилике и дођу вриједни, паметни и способни на дјелима умјесто на ријечима!

  Људи у недјељу бирају између талентованих и способних и оних који су затворили ригидно путеве сваком ко се покаже да се не слаже са владајућом идеологијом обичног грабизма свега до чега се може доћи по цијену да се угрози дугорочно и држава и народ!

  У памет се у недјељу и вјерујем у свјетлост, истину, правду, Бога и сваког оног ко ће обезбједити услове да се оплоде све оне идеје које чуче у многобројним појединсцима који су сада скрајнути без разлога, а имају шта да учине на општу добробити и оних који тога сада нису свјесни.

 11. Достојанство РС се враћа (одакле ли?) тако што треба да се смањује број контејнер мензи употреба, колективних центара, незапослених инжењера, техничара, бивших радника, затварањем јавних кухиња, а не отварањем нових, подизањем и ширењем средње класе, а на подизањем уског фронта екстра богаташа и стварањем широког појаса све сиромашније нације!

  снсд се препознаје у свему негативном, зато је достојанство у никад горој ситуацији!

 12. Од Крмина паљ до Лаушке петље,
  реаљлно је већима грађана за БОЉУ БАЊАЛУКУ.
  Олигархија се није потрудила да бар паролу поболјша, остало им рекламног материјала од прије 4 година
  Оно КУЋА ДО КУЋЕ а народу БЕСПУЋЕ.
  Још данс тако а онда У БОЉЕ!

 13. Гаврановић, као и његов претходник су типичне анемичне бирократе. У њима нема ништа државничког, о енергичности да и не говорим. Лако је бити у Бањалуци градоначелник, на пуним јаслама.

  У Бањалуци ће бити нешто начето и пољуљано, али се битније неће променити.
  СНСД у Бањалуци не држе бањалучани, него Дрвар, Гламоч,М Град, Кнежево, Шипово…

  Одмах после ових избора, да се окупи ПРАВА опозиција и тражити одмах ванредне свеопште изборе, без велике кампање и трошења пара, јер је већ сада све речено, А ОНДА ХАПШЕЊА, КОНФИСКАЦИЈЕ…отети Републику Српску из руку оних који је доживљавају само као ратни плен. Уосталом тиме су се само и бавили.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *