Гадафи поручује Обами, шта, не зна се

ТРИПОЛИ – Либијски вођа Моамер Гадафи упутио је данас поруку америчком предсједнику Бараку Обами након што су САД повукле своје авионе који су учествовали у међународној војној интервенцији у Либији, јавила је либијска агенција Џана. „Вођа револуције упутио је поруку америчком предсједнику Бараку Обами након што су се САД повукле из агресорске, колонијалистичке и крсташке […]

среда, април 6, 2011 / 15:23

ТРИПОЛИ – Либијски вођа Моамер Гадафи упутио је данас поруку америчком предсједнику Бараку Обами након што су САД повукле своје авионе који су учествовали у међународној војној интервенцији у Либији, јавила је либијска агенција Џана.

„Вођа револуције упутио је поруку америчком предсједнику Бараку Обами након што су се САД повукле из агресорске, колонијалистичке и крсташке (операције) на Либију”, пише у извештају агенције која, међутим, не наводи садржај те поруке.

Америчка војска повукла је у понедељак борбене авионе који су учествовали у интервенцији у Либији. Војска САД од сада би требало да у тој операцији учествује само са авионима за транспорт, као и у мисијама за надзор забране ваздушног саобраћаја изнад Либије.

САД су навеле да и даље размишљају о могућности да признају Прелазни национални савјет који представља побуњенике као легитимног саговорника, што су до сада урадиле Француска, Катар и Италија.

Вашингтон је у сједиште либијске опозиције, Бенгази, послао специјалног изасланика Криса Стивенса који је јуче почео разговоре са вођама либијске опозиције. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *