ФТВ се изругује осталим јавним емитерима

Радио-телевизија Федерације БиХ потцјењује, понижава и руга се преосталим јавним емитерима у БиХ, изјавила је данас Марија Путица, члан Управног одбора БХРТ. Из РТВ-а ФБиХ саопштено је да "жале због изузетно тешке ситуације у којој су се нашли РТРС и БХРТ". Проблем је што ће РТВ систем у БиХ сљедеће године доживјети финансијски колапс уколико […]

уторак, децембар 13, 2011 / 08:30

Радио-телевизија Федерације БиХ потцјењује, понижава и руга се преосталим јавним емитерима у БиХ, изјавила је данас Марија Путица, члан Управног одбора БХРТ.

Из РТВ-а ФБиХ саопштено је да "жале због изузетно тешке ситуације у којој су се нашли РТРС и БХРТ".

Проблем је што ће РТВ систем у БиХ сљедеће године доживјети финансијски колапс уколико се настави овогодишњи тренд пада наплате РТВ таксе у ФБиХ, коју у том ентитету врши Служба наплате РТВ ФБиХ, пишу "Независне новине" у сутрашњем броју.

"Не разумијем ставове из РТВ ФБиХ, јер никад нису исказали интерес да се проблем ријеши. У прилог томе говори и чињеница да на неколико тематских сједница посвећених РТВ такси они нису дошли и упорно одбијају извршити препоруке из ревизорских извјештаја о прикупљању РТВ таксе", каже Путица.

Она је оцијенила неозбиљним то што представници РТВ ФБиХ не присуствују тематским сједницама Одбора Радио-телевизијског система БиХ, што нису учинили ни у суботу у Теслићу.

"Дивим се стрпљењу које има РТРС. Бојим се да би могао доћи крај том стрпљењу, како због финансијских ефеката, тако и због понижавајућег односа колега из РТВ ФБиХ", навела је Путица.

Коментаришући изјаву Драгана Давидовића, генералног директора РТРС, да ће ова кућа поднијети кривичну пријаву против одговорних у РТВ ФБиХ, Путица каже да у РТВ ФБиХ нису оставили простора за партнерски однос.

Давидовић је подвукао да готово 90 одсто грађана РС плаћа РТВ таксу, док је у ФБиХ тај проценат далеко мањи, те је у константном опадању, те истакао да је запуштеност у раду Службе наплате РТВ ФБиХ главни кривац за пад наплате РТВ таксе у ФБиХ.

"Начин на који се пословодство РТВ ФБиХ понаша у систему и пред јавности је проблем непостојања етике, али и кућног васпитања", рекао је Давидовић, најављујући да ће РТРС идућих дана поднијети кривичну пријаву против оних који су, како је навео, својим нерадом пропустили да прикупе готово 100 милиона КМ у претходном периоду.0 КОМЕНТАРА

 1. Svi ste vi isti.Treba ukinuti zakon o obaveznom plaćanju tv pretplate,sve vas prepustiti tržišnim uslovima poslovanja,pa ko preživi neka i radi ovaj posao.Ovako svi guslate istu priču svako za svog nalogodavca,a narod plaća vašu podobnost.

 2. Teška situacija u RTRS-u!!! Ma, nemojte kaz’ti!
  Kolika je plata gospodinu Davidoviću?
  Davidović, Davidović.,Davidović, …..Dokle više Davidovića? Ima li iko od TIH davidovića da mu nije malo naših para? Samo : daj, daj, daj, ….
  Lažu me i RTRS, i FTV, i BIH1, sve manipulatori , različite mete-isto odstojanje.

 3. FTV i jeste najbolja od svih televizija javnog RTV sistema, ako stavimo na stranu informativni program… Zbog toga sebi i smiju dozvoliti takvo ponašanje, jer definitivno oni i nemaju sagovornike u ovoj zemlji. Kad će RTRS uraditi nešto poput Lud zbunjen normalan, NIKAD ZA NIKAD. Čak i kad bi uradili nešto poput Vize za budućnost bilo bi sjajno…:-o

 4. Чуј те бриге ових из „нн“ што ће усрани јавни емитери доживјети финансијски колапс? А народ? Ко брине што је народ доживо финансијски и животни колапс? Њима брига тамо неки ртрс, бхт,…мршшш..x-(

 5. Ovo sa ovim emiterima, javnim servisima ili kako ih već krste, svima u ovoj zemlji se popelo na vrh one stvari. Zašto se nebi zaigrala malo drugačija igra na tom polju. Evo na primjer kakvu bi igru mogli zaigrati – zakonska obaveza o plaćanju rtv takse je takva – kakva je, ne sporim, ali zašto mi građani koji imamo obavezu plaćati tu pretplatu nebi dobili pravo da biramo kojoj ćemo televiziji – nebitno u čijem vlasništvu privatnom ili državnom, platiti tu taksu. Neka nam gospoda omoguće to pravo i garantujem im da će se svi ovi problemi koje oni sad imaju riješiti za mjesec dana, neće više biti prepucavanja a bogami ni lošeg tv programa. Rješenje je prosto da prostije ne može biti, mater im džabalebarošku.x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *