ФСС и клубови апеловали: Да побиједи фер-плеј у дербију

Фудбалски савез Србије, клубови Партизан и Црвена звезда, као и Заједница Суперлиге Србије упутили су данас апел свим актерима 144. „вечитог” дербија да на фер и спортски начин испрате утакмицу која ће највјероватније одлучити о шампионској титули. „Позивамо све актере дербија да изјавама, понашањем и спортским односом пре, током и после сусрета креирају истински здраву […]

петак, мај 17, 2013 / 11:11

Фудбалски савез Србије, клубови Партизан и Црвена звезда, као и Заједница Суперлиге Србије упутили су данас апел свим актерима 144. „вечитог” дербија да на фер и спортски начин испрате утакмицу која ће највјероватније одлучити о шампионској титули.

„Позивамо све актере дербија да изјавама, понашањем и спортским односом пре, током и после сусрета креирају истински здраву спортску атмосферу, испуњену толеранцијом и поштовањем. Уз то, позивамо све навијаче и љубитеље фудбала, који буду били присутни на стадиону Партизана, да свој клуб подрже у духу фер-плеја, спорта и традиције нашег народа”, каже се у заједничком саопштењу.

ФСС, Партизан и Звезда захтјевају да се према противнику покаже респект, испоштује величина фудбалске светковине и Европи докаже да су клубови са ових простора у свему квалитетни за искорак на међународну фудбалску позорницу.

„Партизан и Црвена звезда играће и за улазницу за европску клупску сцену. Биће то тест за све нас: играче, руководства и навијаче. Нека сви уживају, нека победи бољи и нека победи дерби”, наводи се у саопштењу.

Дерби утакмица 28. кола Суперлиге Србије између Партизана и Црвене звезде игра се на стадиону у Хумској у суботу од 19.30 сати.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *