Фочански рафтери против граничног прелаза са ЦГ

Више десетина фочанских рафтера и особља запосленог на њиховим камповима са возилима и чамцима окупило се данас у Шантићевој улици, испред Центра за културу у Фочи, гдје је одржавана сједница локалног парламента, протестујући због проблема у вези са преласком црногорске границе на Шћепан Пољу. "На овај начин желимо да упозоримо нашу локалну власт на потребу […]

уторак, мај 3, 2011 / 12:44

Више десетина фочанских рафтера и особља запосленог на њиховим камповима са возилима и чамцима окупило се данас у Шантићевој улици, испред Центра за културу у Фочи, гдје је одржавана сједница локалног парламента, протестујући због проблема у вези са преласком црногорске границе на Шћепан Пољу.

"На овај начин желимо да упозоримо нашу локалну власт на потребу рјешавања проблема преласка црногорске границе приликом рафтинга на Тару, што има посљедице по укупну рафтинг туристичку сезону", рекао је предсједник Удружења фочанских рафтера Вито Дракул.

У случају неналажења решења за њихов несметан улазак у Црну Гору, фочански рафтери су најавили блокаду пута Фоча – Подгорица, преко Шћепан Поља.

Уочи првомајских празника, фочанске рафтере је на црногорској граници на Шћепан Пољу, сачекао нови, промијењени режим одласка и повратка са рафтинга. Фочански рафтери од сада морају зауставити чамце на Шћепан Пољу да би црногорска полиција поново евидентирала њихове госте на излазу из Црне Горе.

Начелник општине Фоча Здравко Крсмановић каже да је непријатно изненађен промијењеним режимом преласка границе за фочанске рафтере.

"Позадина свега је у црногорској рафтинг конкуренцији, која на овај начин жели да отежа посао фочанским рафтерима", рекао је Крсмановић и обећао да ће хитно иницирати заједнички састанак директора Граничне службе БиХ и директора Граничне службе Црне Горе у циљу рјешавања овог проблема.

"У супротном, од највиших органа и институција Републике Српске и БиХ тражићемо предузимање реципрочних мјера према црногроским рафтерима", нагласио је Крсмановић.0 КОМЕНТАРА

  1. E sad da kažemo šta je prava istina !!! Naime spust Tarom omogućava da svi koji imaju čamac nesmetano i BEZ IKAKVE KONTROLE ILI ZAUSTAVLJANJA prođu međudržavnu granicu između BiH i Crne Gore, a kako su Crnogorci a i Fočaci čestit i nadasve pošten svijet tarom se pored turista masovno prevoze albanci, vutra, heroin, cigarete, kafa, i ko zna šta još. Među najvrsnijim poznavaocima spusta niz taru su i ovi fočanski rafteri koji i u sezoni i van sezone u toku zime odvezu najviše tura raznoraznog tereta preko međudržavne granice a sve to bez ikakve kontrole. Takođe fočanski rafteri godišnje prijave po 50 do 100 gostiju svaki vikend im dođe dva puta više ljudi. Tako da je očigledno zašto kontrola na granici smeta ovim kriminalcima koji godišnje uzmu po nekoliko stotina hiljada maraka!!!! Lafo usporava im posao pa ako su pošteni što bi im smetala kontrola koja ne može trajati više od 20 minuta ?!?!?!’

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *