ФК Јагодина: Суперкуп Србије да се роди у Бањој Луци

Предсједник ФК Јагодина Горан Милановић изнио приједлог да се од идуће сезоне у Србији игра Суперкуп, а да прво издање буде у Бањој Луци. Србија је једна од ријетких земаља у којима шампион и побједник Купа из претходне сезоне не играју утакмицу за престиж, такозвани Суперкуп. Предсједник Јагодине Горан Милановић у изјави "Вечерњим новостима" рекао […]

петак, мај 24, 2013 / 23:45

Предсједник ФК Јагодина Горан Милановић изнио приједлог да се од идуће сезоне у Србији игра Суперкуп, а да прво издање буде у Бањој Луци.

Србија је једна од ријетких земаља у којима шампион и побједник Купа из претходне сезоне не играју утакмицу за престиж, такозвани Суперкуп.

Предсједник Јагодине Горан Милановић у изјави "Вечерњим новостима" рекао је да би од идуће сезоне то требало да се промијени.

"Сматрамо да је то добра идеја, јер је Србија једна од малобројних земаља у Европи у којој не постоји Суперкуп. Неко ће рећи да смо се тога сјетили сад када је Јагодина освојила Куп, али наша жеља није да такмичење постоји за једно љето, него да се установи трајно и да тај меч уједно буде симболичан старт сезоне", казао је Милановић.

Он је затим изнио приједлог да се, у овом случају дуел Партизана и Јагодине, одигра у августу у Бањој Луци, пред старт Јелен Суперлиге.

"Наша жеља је да се прво издање Суперкупа игра у Бањој Луци", прижељкује Милановић.

Наравно, ову иницијативу прво мора да усвоји Фудбалски савез Србије.

Идеју о Суперкупу имао је и бивши предсједник Црвене звезде, Владан Лукић, али је његов приједлог (изнијет 2011.) био да се утакмица игра у иностранству. Лукић је тада конкретно предложио Беч.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *