Фијат постепено гаси производњу на Сицилији

Италијански „Фијат” објавио је да је почео постепено да гаси производњу кола у фабрици на Сицилији и саопштио да ће последњи аутомобил сићи са монтажне траке у том погону до краја мјесеца. Управа „Фијата” је још прије двије године најавила да ће суспендовати рад погона Термини Имересе, али је тек ове седмице почела са практичном […]

петак, новембар 25, 2011 / 12:58

Италијански „Фијат” објавио је да је почео постепено да гаси производњу кола у фабрици на Сицилији и саопштио да ће последњи аутомобил сићи са монтажне траке у том погону до краја мјесеца.

Управа „Фијата” је још прије двије године најавила да ће суспендовати рад погона Термини Имересе, али је тек ове седмице почела са практичном примјеном одлуке која би могла да буде претеча сличних судбина једног броја европских фабрика, пренијела је агенција Маркет-воч.

У „Фијатовој” фабрици Термини Имересе монтира се стара верзија модела „ипсилон”, возило бренда „Ланча” са петоро врата. Производња у том погону постала је нерационална због тога што су се дијелови допремали са сјевера земље, чиме се драстично повећавају трошкови монтаже.

Прије него што се кренуло у процес затварања, погон Имересе је радио повремено, а његови радници су највећи дио времена проводили код куће са смањеном платом. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *