ФИФА – борба против нелегалности

Међународна фудбалска федерација обећала је да ће уложити 20 милиона евра и ојачати везе са Интерполом у настојању да сузбије намијештање утакмица и преваре у клађењу. Предсједник ФИФА Сеп Блатер рекао је да је програмом фонда за борбу против корупције предвиђено да се више од 10 година едукују играчи, судије и фудбалски званичници. Пројекат ће […]

уторак, мај 10, 2011 / 08:34

Међународна фудбалска федерација обећала је да ће уложити 20 милиона евра и ојачати везе са Интерполом у настојању да сузбије намијештање утакмица и преваре у клађењу.

Предсједник ФИФА Сеп Блатер рекао је да је програмом фонда за борбу против корупције предвиђено да се више од 10 година едукују играчи, судије и фудбалски званичници.

Пројекат ће бити реализован у бази Интерпола у Сингапуру.

ФИФА верује да су кладионичарски кругови користили везе са Сингапуром како би недавно организовали међународне пријатељске утакмице искључиво за преваре у клађењу.

ФИФА и Интерпол потписали су споразум након састанка детектива који су водили истраге у Финској и Немачкој.

Међутим, ФИФА и Интерпол истичу да имају ограничена истражна овлашћења и да морају да се ослоне на државне институције како би рјешавање случајева корупције могло да се спроводи према закону.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *