Фестивал антифашистичког филмау улици Миле Будака?

Вечерас у Мостару у организацији Удружења антифашиста и бораца НОР – а почиње 2. Фестивал антифашистичког филма. Без обзира што они кажу да је циљ нешто друго, циљ је отимање традиције.

понедељак, октобар 23, 2017 / 14:18

У 6 дана биће приказано 7 филмова и то 5 играних и два документарна.

Они кажу:

Циљ је скренути пажњу на страхоте фашизма и у времену снажнијих појавних облика и дјеловања неофашизма указати на све страхоте које те појаве по укупно човјечанство и цивилизацију носе. Послије пројекција водиће се разговори о филмовима са посебним акцентом на препознавање појава и облика фашистичког дјеловања.

Циљ нам је едукација, првенствено младих, који данас ни у школи не уче о том времену ништа и тако постају врло подложни за манипулацију и ширење неофашистичких идеја које им се свакодневно сервирају као пожељна могућност. На крају публика ће изабрати аутора којем ће припасти награда „Мостарски универзум“ која у свом рјешењу носи мотив са Партизанског гробља у Мостару. Улаз на све пројекције је бесплатан, а цјелокупан програм одвијаће се у кући Гојка Вуковића са почетком у 20,00 сати.

Фронтал каже:

Данас се антифашизам користи као произвођач етикета ка неистомишљеницима. Посебно онима који указују на природност традиционалног организовања народа и њихове самостално биране судбине, у односу на мондијалисте који намећу глобалистичко израбљивање широких народних маса на земљином шару.

Када су већ увелико извршене ревизије тековина Другог свјетског рата, односно када још само пар кућа у Мостару има натпис са етимологијом имена као што је поменутог Гојка Вуковића, односно да Срба у чаршији више нема, стварно је смијешно бавити се фашизмом из средине прошлог вијека, када његове тековине живе у Мостару и остатку Ефбиха. План Анте Павелића су довршили у Мостару Фрањо Туђман и Мате Бобан.

Организатори овог и сличних догађаја би прво требали да све те ствари идентификују, осуде и именују кривце; па тек онда да се размећу тековинама антифашизма, која и по броју и по националном саставу првобораца припада скоро па искључиво српском народу.

Да не излизујемо пуно отиске прстију на типковници, довољно је погледати како се зове једна од улица у данањему граду Мостару, па да нам више не буде до приче о антифашизму.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *