Еуроблиц има новог уредника

Редакција јединог штампаног гласила у Српској, које није обавезно ишло низ длаку владајућима, за уредника ће добити Анђелка Козомару. Марија Милић, досадашња уредница овог дневног листа, од понедељка иде званично на боловање, пошто је у деветом мјесецу трудноће. Међутим, како сазнаје Фронтал.РС, Анђелко Козомара неће имати титулу в.д. (вршилац дужности), него одмах постаје одговорни уредник. […]

четвртак, децембар 30, 2010 / 13:28

Редакција јединог штампаног гласила у Српској, које није обавезно ишло низ длаку владајућима, за уредника ће добити Анђелка Козомару.

Марија Милић, досадашња уредница овог дневног листа, од понедељка иде званично на боловање, пошто је у деветом мјесецу трудноће. Међутим, како сазнаје Фронтал.РС, Анђелко Козомара неће имати титулу в.д. (вршилац дужности), него одмах постаје одговорни уредник. То, само по себи значи да Милић Марија, без обзира на то што остаје у радном односу, након повратка са породиљског више неће бити одговорни уредник Еуроблица.
Дуга је година
Годину дана ће бити дуг период и за Александра Џомбића, а поготово за било коју редакцију у 2011. години. Оно што се зна, јесте да је Анђелко Козомара рођен у Бањој Луци.
Дуго је радио као дописник Вечерњих новости, па Експрес политике, а затим аванзује на мјесто генералног директора тадашње СРТ (данас РТРС), а са ове функције је смијењен 1999. године, када је министар информисања био Рајко Васић.
Но, то није био крај Козомариног ангажовања око медија, па је прошле године у јуну покренуо седмични лист амбициозно-неинвентивног назива “Политика", који је изашао у 12-13 бројева и трајно престао са излажењем.
Тренутно слови за власника ланца апотека “Фармапром“, а ускоро ће отворити и новогодишњи пакетић адресиран на одговорног уредника Еуроблица. Називник „главни и одговорни уредник“, у овој кући је резервисан за носиоца са пребивалиштем у Београду.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *