ЕХФ: Србија мора да пита ако хоће да игра рукомет на Косову

Европска рукометна федерација (ЕХФ) нагласила да РСС мора да пита косовски савез за дозволу да финални турнир Купа Србије организује на територији КиМ. Рукометни савез Србије имао је намјеру да финални турнир Купа Србије организује на територији јужне покрајине, односно на Косову и Метохији. Али, изгледа да ће морати да одустане од те идеје, јер […]

среда, април 24, 2013 / 14:38

Европска рукометна федерација (ЕХФ) нагласила да РСС мора да пита косовски савез за дозволу да финални турнир Купа Србије организује на територији КиМ.

Рукометни савез Србије имао је намјеру да финални турнир Купа Србије организује на територији јужне покрајине, односно на Косову и Метохији.

Али, изгледа да ће морати да одустане од те идеје, јер није добио одобрење од Европске рукометне федерације (ЕХФ).

Челници ЕХФ немају ништа против да се српски клубови боре за трофеј у Купу на Косову и Метохији ако на то пристане такозвана Рукометна федерација Косова.

"Желимо да нагласимо тачку ЕХФ Статута (тачка 10.3 такмичења изван границе), гдје је јасно речено да мечеви ван граница федерације могу бити организовани само уз пристанак обе федерације којих се то тиче и са одобрењем од стране Европске рукометне Федерације", наглашено је у саопштењу које из европске "куће рукомета" стигло на адресу РСС.

ЕХФ даље "наглашава" да је Рукометна Федерација Косова придружена федерација, што, у складу са одлуком Конгреса, обавезује све стране које су укључене статутима, а тиме и Рукометну Федерацију Косова, Рукометни Савез Србије и ЕХФ.

"Због наведеног, молимо вас да или добијете сагласност Рукометне Федерације Косова, или да финале купа Србије организујете у оквиру територије Србије. Љубазно вас молимо да примите к’ знању", закључује се у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *