Египат: Троје мртвих, Американци упозоравају да се тамо не иде

У сукобима присталица и противника египатског председника Мохамеда Морсија погинуло је троје људи, укључујући једног Американца, а 130 особа је повријеђено. Америчке власти су издале упозорење својим држављанима да не путују у Египат. Стејт департмент је, након синоћних сукоба у којима је погинуо и један Американац, такође поручио дипломатском особљу које није неопходно, да напусти […]

субота, јун 29, 2013 / 14:00

У сукобима присталица и противника египатског председника Мохамеда Морсија погинуло је троје људи, укључујући једног Американца, а 130 особа је повријеђено.

Америчке власти су издале упозорење својим држављанима да не путују у Египат.

Стејт департмент је, након синоћних сукоба у којима је погинуо и један Американац, такође поручио дипломатском особљу које није неопходно, да напусти Египат, а држављанима САД који се налазе у тој земљи да "буду на опрезу", јавио је Би-Би-Си (ББЦ).

Главни аеродром у Каиру је препун путника, а сви летови за Европу, САД и земље Персијског залива су попуњени, тврде званичници, док један од њих истиче да овакав масовни одлазак странаца из Египта до сада није виђен.

Тензије у Египту расту пред заказани масовни скуп опозиције у недељу, када се навршава прва годишњица од инаугурације исламистичког предсједника Морсија.

Опозиција тражи да он поднесе оставку, док његове присталице наглашавају да Морси има легитимитет да остане на власти.

Синоћ је двоје људи убијено у сјеверном граду Александрији када су демонстранти запалили сједиште политичког покрета Муслиманска браћа који подржава Морсија.
 



0 КОМЕНТАРА

  1. Одзвонило и америчкој муслиманској браћи у Египту, гуд бај и ширите своју талибанску демократију у својој америци, одакле вас и шаљу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *