Е да је и нама овако!

Стопа незапослености у Њемачкој током априла је мања од очекиване и налази се на најнижем нивоу за скоро двије деценије, што је додатни показатељ о јачању најјаче европске економије. Према подацима Федералне канцеларије тржишта рада, број незапослених умањен је за 37 000 и сада је на 2,97 милиона што је најниже од јуна 1992. године. […]

четвртак, април 28, 2011 / 12:35

Стопа незапослености у Њемачкој током априла је мања од очекиване и налази се на најнижем нивоу за скоро двије деценије, што је додатни показатељ о јачању најјаче европске економије.

Према подацима Федералне канцеларије тржишта рада, број незапослених умањен је за 37 000 и сада је на 2,97 милиона што је најниже од јуна 1992. године.

"Током протеклих 18 мјесеци стање на њемачком тржишту рада убрзано се побољшава. Према резултатима испитивања, све указује на то да ће доћи до пораста запошљавања и даљег пада незапослености", истакла је економиста из банке "АБН АМРО" Алин Шулинг.

Стопа незапослености је на 7,1 одсто што је најниже од како су по први пут објављени подаци за уједињену Њемачку.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *