Џомбић за више новца позориштима

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић рекао је да тренутно буџет за Народно позориште РС износи око 1,6 милиона КМ, али да би требало наћи начина да се за потребе ове институције обезбиједи нешто више средстава у буџету РС. "У Народном позоришту РС постоји потреба за изградњом једне велике сцене, али ћемо то рјешавати у […]

четвртак, децембар 8, 2011 / 18:22

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић рекао је да тренутно буџет за Народно позориште РС износи око 1,6 милиона КМ, али да би требало наћи начина да се за потребе ове институције обезбиједи нешто више средстава у буџету РС.

"У Народном позоришту РС постоји потреба за изградњом једне велике сцене, али ћемо то рјешавати у оквиру великог пројекта 2014. године", рекао је Џомбић данас новинарима, након посјете Народном позоришту РС у Бањој Луци.

Џомбић је рекао да је са руководством ове установе разговарано о потреби обезбијеђења средстава замјене столица у садашњој великој сцени и потребу да се кадровима који заврше Академију умјетности РС обезбиједи запослење како не би одлазили у Србију и друге земље.

Премијер Џомбић обишао је са руководством Народног позоришта РС велику и малу сцену, као и радове у позоришту за чије извођење је током године Влада РС издвојила око 50.000 КМ.

Директор Народног позоришта РС Ненад Новаковић изразио је захвалност премијеру Џомбићу, јер је обезбиједио средства од 7.000 КМ да у Народном позоришту РС сутра увече гостује представа "Проклета авлија" на дан обиљежавања додјељивања награде нобеловцу Иви Андрићу.

Новаковић је у име Народног позоришта РС уручио захвалницу премијеру Џомбићу у знак захвалности за издвајање средстава из свог кабинета за реновирање позоришта.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *