Џомбић: Пет милиона за ЖРС

Премијер Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да ће Влада РС сутра уплатити пет милиона КМ Јавном предузећу „Жељезнице РС“. "На данашњој сједници Владе РС било је ријечи о провођењу одлуке и обавеза које су договорене са Синдикатом и Штрајкачим одбором `Жељезница РС`", рекао је Џомбић новинарима. Представници Владе РС и Штрајкачког одбора "Жељезница" […]

уторак, јун 14, 2011 / 18:35

Премијер Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да ће Влада РС сутра уплатити пет милиона КМ Јавном предузећу „Жељезнице РС“.

"На данашњој сједници Владе РС било је ријечи о провођењу одлуке и обавеза које су договорене са Синдикатом и Штрајкачим одбором `Жељезница РС`", рекао је Џомбић новинарима.

Представници Владе РС и Штрајкачког одбора "Жељезница" данас су у Бањалуци постигли сагласност о већини захтјева штрајкача, чиме су испуњени услови да буде успостављен минимум процеса рада у овом предузећу, што подразумијева да ЖРС буду на услузи привреди како не би трпјела губитке.

Свих шест синдиката "ЖРС" ступило је 3. јуна у штрајк због, како су навели, непоштивања споразума постигнутог 15. фебруара са Управом предузећа, а 8. јуна и у генерални штрајк због дисциплинских пријава које је пословодство покренуло против неких радника. 0 КОМЕНТАРА

 1. Поцјепа их са ових 5 милиона, али агонија се наставља, оне пизде крајишке машиновође из Приједора и БЛ ма немам ријечи за такве јајаре, људима из Добоја свака част!

 2. a cije pare je dao kome i zasto? njegove sigurno nije nije on sposoban toliko zaraditi zeljeznicari te pare nisu ni zaradili ni zasluzili opet je dao od mog poreza i bez pitanja

 3. rammstein „оне пизде крајишке машиновође из Приједора и БЛ“
  је ли могуће да има још оних који дијели жељезничаре на крајишнике и „оне“. Проблем је и почео кад је онај криминалац, кога си ставио на профил, из БЛ ЖРС лоцирао у ДО. Окупили се озренски откоси и довели поштене, вриједне до данашњег стања.

 4. Добро је да су обезбиједили минимум процеса рада јер су овим губиле само ЖРС и радници.

  Не знам када су неки стигли да преброје одакле су које машиновође! Јадно и биједно!

  x-(

 5. rammstein, 14.06.2011. 22:05:56

  Заиста нема смисла да се дијелимо по регијама. Мени су једнако драги моји сународници, били из Крајине, Херцеговине, Лике, Чикага или Шумадије. То генерално говорећи, а наравно да појединци могу бити добри или лоши, како Срби, тако и они из других народа.

 6. Ovo me nedoljivo podsjeća na rad vlade FBiH… i oni su ovako presipali iz šupljeg u prazno i gasili požare po sistemu – ko jače zagalami dobije više para. Bez trunke sistema, vizije, strategije… samo gašenje požar sa čašama vode.

 7. yeni, 14.06.2011. 23:26:43

  а ко је те ЖРС створио и гдје је било сједиште ЈЖ док се није појавио Радован? По којој логици ти тврдиш да би сва сједишта свих јавних предузећа требала бити само у БЛ?

  drazen78bl, 15.06.2011. 00:05:25

  Дражене, као прво за тебе ово не важи, ја не знам јеси ли ти из крајине или ниси, али си човјек здраве логике као и већина коментатора Фронтала! То што ја тврдим за крајишке јајаре чињеница је да то није само регионално него генетски, замисли шта значи штрајкбрехер? То је исто као и онај што напусти ров и остави те на цједилу у рату!
  Е то су урадиле те крајишке јајаре својим колегама у Добоју!
  крајишке јајаре је купила ова власт преко оне јајаре чубриловића да разбију синдикат ЖРС!
  крајишке јајаре да зло буде потпуно владају у РС!
  Потрудимо се да те пичке једном заувијек смјестимо тамо гдје им и јесте мјесто!

 8. rammstein, 16.06.2011. 10:23:45

  Моји најближи рођаци (Крајишници) су били (између осталог и на добојском ратишту). Никад нисам чуо да су неког оставили на цједилу у току рата. Ради се о 16. крајишкој и 2.крајишкој бригади. Један мамин брат (син од стрица) је погинуо на Требевићу, а други (од мамине тетке син) је био такође на сарајевском ратишту (оба Крајишници).
  Нема мјеста за регионалне подјеле. Ја сам из Бање Луке и о многим темама имам идентичне ставове као Ти. Никад ми није сметало што си из сарајевско-романијске регије. Човјека треба прихватити као човјека, без предрасуда. Не бирамо ми ко ће нас и гдје направити. Зато не требамо да мрзимо ни припаднике других народа/вјера, а поготово Срби међусобно да се крве.

 9. Дражене паметан си човјек, ваљда знаш гдје ти припадаш.Нема даље.
  за штрајкбрехере немам ријечи осим презира!
  А што ја то доводим у везу са крајишким јајарама (наравно да тебе ту не убрајам) је исто што су 1993 одлучили да им је доста ратовања, па су 1995 напустили линије, па су раније 1941-1945 стали раме уз раме са брозовим комуњарама да ратују за братство и јединство док је милион и по сународника умирало иза Јасеновачке жице!?

 10. Zašto vlada nije uplatila 5 moliona čim su najavili štrajk, ili čim je počeo?Čekali su da se napravi tolika šteta od štrajka, dakle sve vlada radi , smišljeno i planski da željeznica što prije propadne.
  Cilj ove vlasti je uništavanje RS, a na domaku su ostvarenja cilja.
  Uništavaju nas fizički i to sistematski, „ravna sječa“.
  Imamo opasnijeg, perfidnijeg neprijatelja, nego ikada u istoriji srpskog naroda.
  Kada smo čuli od predsjednika da je prioritet poboljšanje života?
  Nikada, niti ćemo ikada čuti.
  A, mazohisti ćute, i umiru.

 11. Ништа подлије, арогантније и циничније од овог телетабиса џомбића моје очи нису видјеле, до синоћ на БНТВ гдје је као нешто гостов’о срао ко фока, јбм те Републико на шта си спала!!!x-(

 12. i teletabis reče na BN tv da se sve odluke vlade donose jednoglasno.To izggleda ovako: teletabis pročita izdato naređenje od vrhovnog boga amon ra laktaši.I niko ne smije da zucne, niti da pisne.U porodici odluke najčešće nisu jednoglasne.ali, ako se u vladi ,kao što teletabis reče,odluke uvijek donose jednoglasno, a donose, kod nas je diktatura i kleptokratija na vlasti.
  Juče mi je rekao jedan prijatelj penzioner, bivši intelektualac , borac ,da razmišlja da dođe pred vladu i bude srpski Jan Palah.

 13. Šta se dešava u ŽRS… to je prilično teško raspetljati. Ko koga štiti i zbog čega… Biće tu posla. U svakom slučaju, ovi koje g. Ramštajn štiti podržavaju bivšeg direktora Petka Stanojevića koji je, kažu 😉 , zaposlio silni narod u zamjenu za poslaničko mjesto u NSRS, a takođe kažu i da je zaključio par štetnih, vrlo štetnih, ugovora. Zanimljivo da g. Ramštajn podržava takve! 😀

  Ramštajn, ja sam planirala ovih dana malo da se provozam tvojim krajevima. Npr. do Čajniča. Da li mogu na ovu stranu preko Tuzle, Vlasenice, Sokoca…, kakav je put… ?

 14. anja banja luka, 18.06.2011. 08:54:06

  Је ли Те то Џомба шаље на Институт за језик, књижевност, малу привреду и телекомуникације у Чајниче као представника „Милорадових свједока“ или је опет у питању штафета?

  http://www.youtube.com/watch?v=DztrX5dXmxU

  Да не буде само на Твој рачун шала, погледај какву ми је значку Гога поклонила:

  http://www.limundo.com/originalslika-1831255.jpg B-)

 15. anja banja luka, 18.06.2011. 08:54:06

  Ања не улазим у њихове персоналне проблеме, само проблеми постоје, нагомилавају се, а не ријешавају се. Кад се једном зацијепило требало је пронаћи рјешење, а не овако са штрајкбрехерима разбити организацију протеста и вратити све на мртву тачку, да нас то не интересује па и ајд’ али интересује јер ми за ту врећу гована од жељезнице дајемо по неколико фенинги од сваког наточеног литра горива, шта ће мени жељезница таква и која још и не функционише!?

  За пут до Чајнича имаш та два правца оба су како тако проходна, мада се чувај тих чубриних путева никад не знаш гдје те чека какав каменолом на асфалту, обрушено стијење и све оно за шта ми издвајамо путарину, а то власт преусмјерава у „развој демократских токова“…значи може преко Тузле, Кладња, Власеница, Соколац, Рогатица, Горжаде >Чајниче, али исто и преко Сарајева, Трнова, Фоче, Горажде>Чајниче, мислим да је приближно иста дужина обје трасе. Срећан пут.:)

 16. drazen78bl, 18.06.2011. 11:26:05

  Шаље! Џомбић је из слободарских крајева, није као неки 3/4 Лијевчани! 😛

  Наредне године 12. марта поново штафета код нас, за предсједников рођендан. Част да први предају штафету припала Старчевици, као најперспективнијем насељу у БЛ, а самим тим и у РС. Дуго су размишљали ко, персонално, да преда и одлучили се за тебе јер си ти сада функционер на Старчевици! 😀

  „Да не буде само на Твој рачун шала, погледај какву ми је значку Гога поклонила:

  http://www.limundo.com/originalslika-1831255.jpg

  Умирем од смијеха!
  :D:D:D У сваком случају Драж, видиш да су ти загарантована сва права, почев од оног на удруживање. 😀 То важи само за оне који добровољно пристану да признају ко је главни. Они који одбију добровољно, мораће свакако, али онда нема ових права.

 17. Petko, Telebak and Co. ce vjerovatno jednom zalivati cvijece u Foci ali Z RS nece stati na noge.
  Mozda predju na rekionstrukciju uskotracnog kolosjeka iz doba KiK monarhije. Tada su zeljeznice bolje funkcionisale.

 18. Zeljenzice su zavrsile svoju karijeru. Vagone na otpad, a ono malo pruga rentirati i to je to. Ide RS kompletna u STecaj izgleda!
  Uslove EU koji Lemi zdusno ispunjava. Kupice slobodu jeftinije nego Milo Djukanovic.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *