Џомбић: Очувана социјална и фискална стабилност

Премијер Републике Српске Александар Џомбић оцијенио је данас да је Република Српска у овој години очувала фискалну и социјалну стабилност. "Радили смо у веома тешким економским и политичким условима ове године. Циљеви које смо имали у Економској политици за ову годину су реализовани, међу којима је стварање предуслова за покретање инфраструктурних пројеката", рекао је Џомбић. […]

петак, децембар 23, 2011 / 15:31

Премијер Републике Српске Александар Џомбић оцијенио је данас да је Република Српска у овој години очувала фискалну и социјалну стабилност.

"Радили смо у веома тешким економским и политичким условима ове године. Циљеви које смо имали у Економској политици за ову годину су реализовани, међу којима је стварање предуслова за покретање инфраструктурних пројеката", рекао је Џомбић.

Он је истакао да је за Владу РС најважнија сједница парламента Српске за 2011. годину одржана ове седмице када се расправљао о реформским законима.

"Требало нам је нешто више времена да са социјалним партнерима усагласимо Закон о ПИО и Закон о правима бораца. Компромис о тим важним законима је постигнут што је веома важно", рекао је Џомбић.

Он је навео да је суштина реформских закона издвајање привилегованих права која не припадају пензионом систему и дефинисали борачка права.

"Законским рјешењима смо пооштрили услове одласка у пензију, дефинисали пензиони систем и омогућили да буде одржив. Овим законима смо елиминисали социјалну неправду", додао је Џомбић.

Он је напоменуо да постоји реална опасност од улагања вета у Вијећу народа РС на буџет РС за наредну годину.

"Већ смо затражили да у четвртак, 29. децембра, буде одржана посебна сједница Народне скупштине РС на којој би била донесена одлука о привременом финансирању која би трајала до одлуке о усвајању буџета и да елиминишемо могуће проблеме", појаснио је Џомбић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *