Џомбић каже да смо фискално и социјално стабилни

Премијер Републике Српске Александар Џомбић рекао је да је Влада РС направила велики успјех, јер је одржала фискалну и социјалну стабилност у Српској претходних година и то намјерава да учини у наредном периоду. Џомбић је истакао да то потврђује и чињеница да се нису обистиниле неке процјене да ће се још прије двије године престати […]

среда, децембар 7, 2011 / 08:43

Премијер Републике Српске Александар Џомбић рекао је да је Влада РС направила велики успјех, јер је одржала фискалну и социјалну стабилност у Српској претходних година и то намјерава да учини у наредном периоду.

Џомбић је истакао да то потврђује и чињеница да се нису обистиниле неке процјене да ће се још прије двије године престати са исплатама пензија у Српској и да ће Влада бити неликвидна у овој години.

"Српска испуњава све своје обавезе како су и дефинисане у Економској политици РС коју је усвојила Народна скупштина РС", рекао је вечерас Џомбић, гостујући на Алтернативној телевизији.

Он је напоменуо да никоме није обећао да ће бити повећања пензија у Српској, али да може гарантовати да ће наредне године у РС бити исплаћене све пензије.

"Нови закон о ПИО РС који би требало да буде усвојен у парламенту РС до краја године подразумијева прилагођавање пензија сваке године. Када би радили прилагођавање у току 2012. године, које је на бази бод система, 50 одсто на бази раста просјечне плате, 50 одсто на бази инфлације, пензије би требало да расту за четири одсто", навео еј Џомбић.

Премијер Српске рекао је да РС може остварити стопу привредног раста од 2,5 одсто у 2012. години, колико је и пројектовано Економском политиком, под условом да се на прољеће почне са реализацијом стратешких пројеката у РС у оквиру којих ће бити запослено пет до шест хиљада људи.

Он је подсјетио да је ријеч о пројектима изградња ТЕ "Угљевик" и ТЕ "Станари", изградња ХЕ "Дабар", завршетку Маховљанске петље, градњи моста на ријеци Сави, те аутопута Бања Лука – Добој.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *