Џомбић: 100.000 КМ за пружање помоћи осумњиченима у Хагу

Премијер Републике Српске Александар Џомбић рекао је да ће Влада РС издвојити 100.000 КМ за Фондацију за пружања правне помоћи осумњиченима за ратне злочине пред судом у Хагу. "Фондација је формирана 2004. године. Њоме управља Борачка организација РС и ми смо предложили да издвојимо средства за Фондацију, а Борачка организација ће донијети одлуке како, на […]

четвртак, јун 2, 2011 / 16:42

Премијер Републике Српске Александар Џомбић рекао је да ће Влада РС издвојити 100.000 КМ за Фондацију за пружања правне помоћи осумњиченима за ратне злочине пред судом у Хагу.

"Фондација је формирана 2004. године. Њоме управља Борачка организација РС и ми смо предложили да издвојимо средства за Фондацију, а Борачка организација ће донијети одлуке како, на који начин и коме ће помоћи", рекао је Џомбић новинарима у Бањалуци.

На питање да ли ће Влада РС помоћи одбрану генерала Ратка Младића, Џомбић је рекао да ће Влада издвојити 100.000 КМ за Фондацију, а да је на Борачкој организацији РС да одлучи на кога ће та средства искористити.0 КОМЕНТАРА

 1. 100 000 КМ ће бити довољно за исплату плате и доприноса директору агенције, која и постоји ради запослених у њој.

 2. Они се и са овим јадом од помоћи хвале па су раструбили по свим медијима. И не позивају се на то да су и по овоме најбољи у региону. Ево Хрвати су за своје генерале скупили 60 милиона. А муслимани треснули 2 милиона кауције за дан за Ганића и Дивјака.

 3. Е ово је права срамота. Боље да нису дали ништа. Шта би било да дају из својих џепова? И то је за Караџића, Младића и остале. Безобразлук и понижавајуће! Па више пара Миле потроши на авион и хелихоптер мјесечно. Хоће да докаже странцима овом смијешном цифром да се наругао Младићу и осталима.

 4. grdne rane.Koliko si ti džoma potrošio na putujućim sjednicama vlade, koliko smo platili vaša noćivanja u budvi?
  koliko nas košta igokea, i šetanje dodikovo po utakmicama, sram vas bilo.
  koliko nas koštaju njegova djeca?Voćnjaci, školovanja u italiji i grčkoj, koliko dajemo ćerki za platu, sramote jedne?
  Da ne bijade VRS i generala, on bi razvozio krastavce i paprike po pijacama.

 5. вама ништа не ваља. ова власт је много урадила на промјени имиџа Републике Српске вани.. још једно 2-3 деценије па се неће више причати о Србима као лошим момцима. приоритети су приоритети.. ви само на јело и кревет мислите.

 6. Ово је довољно да купе по крем бананицу! Страшно! 2 000 000 КМ из БУЏЕТА Кантона СА за Дивјака, а ми 100 000 за СВЕ у Хагу. Мисим да Влада није схватила збиљно ова упозорења. Могло би бити озбиљних проблема ако се настави овако. Ако је нешто добро донијело ово са генералом… довело је до буђења народа у РС. Петиција је једино рјешење!

 7. Не зна се јесу ли црњи они или овај дупеувлакач Пантекија Ћургуз који вечерас на БН тамбура да су то „иницијална средства“. Као фол даће још. Треба ово тумбе преокренути, изврнути на главачке, истрести из гаћа, па ће бити пара за све што треба. Баш је превршило x-(

 8. Можда још горе од овога у овој причи јесте доказ потпуне некоординације у Влади. Нови фонд или стара фондација? Премијер једно, министар правде друго… Пресаберите се док још има времена!

 9. pare treba traziti od: Tupanjca (onog iz Hercegovine), Pavlovica (onog iz Semberije), Pantelije (iz Mrkonjica), Bobara (Bijeljina), Vidovica (Banja Luka), Filip Cepter (Dubica),jos ponekog milionera i, naravno Srpske pravoslavne crkve.. oni treba da daju pare jer njima je Mladic najvise valjao….

 10. Шта каже Ћургуз на то? 250.000 за Милиног Мерџу, три милиона авион, 5 милиона километар непостојећег аутопута и 100.000 КМ за одбрану истине о настанку РС и одбрану људи који су симболи њеног стварања. Сам Пантелија је много више добио од Миле на шљункари и зато га сада покрива. Ово је удружени злочиначки подухват према РС. Док се борци и народ пробуде, биће касно.

 11. Чуди ме што нема ни Стевандића да напише коју ријеч поводом скандалозне помоћи Младићу.

 12. Буда је оптерећен СДС-ом више него СНСД-ом. Немој да те нервира Стевандић. Ти си сигурно од оних који су били у СДС-у па су попушили. Калинић или Чавић?

 13. Ako se Curguz Pantelija njih docepa,mislimna pare, tesko optuzenima,nece dobiti ni po krem bananu kako je vec neko naveo.
  Srle u potpunosti se slazem od ratnih profitera ne 100.000KM vec 100 miliona KM.Izracunajte samo 23 preduzeca Jove Vidovica koliko je dao za njih a koliko je dobio,naravno sve na stetu RS.Ovo se i treba raspasti kada je ovoliki kriminal na djelu.Ginuli su najbolji za nju/RS/a vladaju najgori.

 14. Бил не Бил, 03.06.2011. 09:20:33

  Гријешиш синак, паз’ овамо пажљиво:

  БУДА ЈЕБЕ МАЈКУ И ЈЕДНИМА И ДРУГИМА! Мени је и позиција и опозиција исто. Једни ћопају са плећке други испод ребара.

  Стевандићу сам оставио конкретан приједлог на његовом тексту, али чини ми се да га игнорише.

 15. „Док, молим те покрени иницјативу у Народној скупштини да се оснује ФОНД који ће се финансирати из БУЏЕТА Републике Српске за одбрану генерала Младића, али само за њега, немој увлачити у причу оног лудог „психијатора“ што се улизује Хашким тужиоцима и часном суду. „

  http://frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=8&idnovost=7581

 16. Да, то је била Калинићева теза, да он није ни позиција ни опозиција (испоставило се да и није ништа био). Буда извини, сада схватам да си ти БУНТОВНИК који се бори сам против система, анархиста у души. Само не знам шта је твој проблем са Караџићем. Како мислиш да браниш Младића, а не и Караџића? Да Младић каже: ‘Нисам ја, Караџић ми наредио.’

 17. Ово је тотална глупост да се раздваја Младић и Караџић или било ко од оптужених. То ће исто покушати Тужилаштво Трибунала.

 18. То уопште није битно јер власт и Ћургуз неће помоћи ни једном ни другом. То ће запад знати да цијени и Брамерц ће бити задовољан. Ових 100.000 КМ је доказ. Тиме покушавају да сперу љагу са свог образа, као што рече Тадић. Експресна 2 милиона из буџета кантона Са за Дивјака све говори.

 19. Караџић ми је узео све, кад би имао прилику пљуно бих га у лице. Младићу замјерам што није псину убио кад је имао прилику.

 20. Одбрана свих осумњичених за Владу РС вриједи колико и концерт Ленија Кревица. Ипак, Лијепа Бријена заједно са манифестацијом неолимпијског спорта је 4,8 пута вриједнија за Владу РС. Не
  заборавимо и да је те баханалије финансирао и град, као и најјача предузећа.

  http://www.bih-rss.net/article_za_koncert_lenija_krevica_100_000_km__1657922.htm

  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/208462/Ceca-peva-za-Dodika

  http://www.pressonline.co.rs/sr/vesti/republika_srpska/story/66989/VLADA+PLA%C4%86A+BRENIN+KONCERT!.html

  СРАМОТА!!!

  x-(

 21. moram da dam komentar na ovaj priglupi post:
  srle, 02.06.2011. 21:38:56 [6634]
  вама ништа не ваља. ова власт је много урадила на промјени имиџа Републике Српске вани.. још једно 2-3 деценије па се неће више причати о Србима као лошим момцима. приоритети су приоритети.. ви само на јело и кревет мислите.

  naime, ova vlast je vise po vokaciji nacionalisticka nego ijedna poslijeratna vlada republike srpske. kazem po vokaciji, odnosno kad treba naprazno laprdati. jos jedno 2-3 decenije, i srba ce biti upola manje nego sada, a zivjece u enklavama: banjaluckoj, semberskoj, hercegovackoj, beogradskoj, i moravskoj. to su posljedice politike koju vode srpski politicari u zadnjih 20 godina (ima i spoljnjeg uticaja).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *