Двије године Уједињене Српске

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић задовољан је резултатима које је странка постигла у претходне двије године. Два посланика у Народној скупштини РС и 14 одборника у скупштинама градова и општина у Српској први су резултати али ту не престају амбиције руководства странке.

уторак, новембар 21, 2017 / 15:16

“Намјера нам је да будемо парламентарна странка и на нивоу БиХ и на нивоу Републике Српске и да наша улога буде пресудна у томе ко ће представљати Републику Српску и у Бањалуци и у Сарајеву. То говорим без имало страха јер не само анкете већ и наш рад на терену и одзив грађана, а богами и медијска заступљеност, говоре да можемо само напредовати, никако назадовати”, рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци на пријему који је Уједињена Српска организовала поводом обиљежавања двије године од оснивања.

Стевандић сматра да је највећи успјех Уједињене Српске тај што су политика коју води и њени страначки симболи постали препознатљиви у цијелој Републици Српској. Он је задовољан напретком Уједињене Српске, која је за двије године ојачала не само бројчано, већ и кадровски.

Стевандић тврди да Уједињена Српска у Народној скупштини “неће бити ни са ким у коалицији, јер тим за развој ове странке конципира економску политику која се доста разликује и од опозиционе и владајуће”.

“Да би се та економска политика нашла у парламенту Српске, потребно је да посланичка мјеста освоје људи из Уједињене Српске”, каже Стевандић. Он је поручио и да је сигурно да Уједињена Српска неће подржати садашњи концепт Савеза за промјене у Сарајеву, јер је створило “катастрофу у Републици Српској”.

Генерални секретар Уједињене Српске Невен Станић рекао је да је на протеклим локалним изборима Уједињена Српска прешла цензус у 11 градова и општина.

“Тренутно имамо 45 општинских и градских одбора странке, до Нове године биће формирани и у осталим локалним заједницама како бисмо што спремније дочекали опште изборе”, додао је Станић.

На пријему и коктелу у Кристалној сали хотела “Босна” у Бањој Луци, осим чланова и симпатизера странке, биле си присутне гости из области медија, културе, спорта, невладиних организација, односно сви пријатељи са којима је Уједињена Српска жељела да прослави други рођендан.1 КОМЕНТАР

  1. АУУУ, ал’ се овај уфур’о..,
    гурају га упорно, троше велике паре неби ли направили од њега неког лидера…пуно шминке,наводно окупља неку елиту..,ал џаба,шупље и празно..,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *