Двадесетак напада Алијансе на Триполи

НАТО авијација извршила је током ноћи и јутрос близу 20 напада на либијски главни град, у којима је погинуло најмање троје људи, а око 150 је повријеђено, саопштио је данас портпарол либијске владе Муса Ибрахим, позивајући се на арапске медије. Према његовим ријечима, већина жртава бомбардовања су добровољци либијске армије. Очевици наводе да су ови […]

уторак, мај 24, 2011 / 10:56

НАТО авијација извршила је током ноћи и јутрос близу 20 напада на либијски главни град, у којима је погинуло најмање троје људи, а око 150 је повријеђено, саопштио је данас портпарол либијске владе Муса Ибрахим, позивајући се на арапске медије.

Према његовим ријечима, већина жртава бомбардовања су добровољци либијске армије.

Очевици наводе да су ови напади можда највећи напади на ову земљу од почетка НАТО акције.

Триполи је готово свакодневно мета НАТО бомбардовања од када је Алијанса 31. марта преузела команду војне интервенције у Либији.

Као подршку савезничким акцијама Француска је јуче почела да распоређује војне хеликоптере по Либији а исто је данас и најавила Британија.

Француски дипломатски извор потврдио је јуче агенцији Ројтерс да Француска и друге земље коалиције распоређују војне хеликоптере у Либији, јер НАТО жели да превагу у сукобу однесе прије почетка рамазана у августу.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *