Дукић: СПОНА ће оживјети

Савез логораша Републике Српске покренуће почетком јануара иницијативу за активирање рада Српског покрета невладиних организација „СПОНА“, потврдио је данас Срни предсједник Савеза Бранислав Дукић. Дукић је рекао да је активирање Споне неопходно због свакодневних "напада" бошњачких политичара из Федерације БиХ и муслиманских вјерских званичника на Републику Српску и њен уставни поредак заснован на Дејтонском споразуму, […]

понедељак, децембар 26, 2011 / 12:46

Савез логораша Републике Српске покренуће почетком јануара иницијативу за активирање рада Српског покрета невладиних организација „СПОНА“, потврдио је данас Срни предсједник Савеза Бранислав Дукић.

Дукић је рекао да је активирање Споне неопходно због свакодневних "напада" бошњачких политичара из Федерације БиХ и муслиманских вјерских званичника на Републику Српску и њен уставни поредак заснован на Дејтонском споразуму, те на легитимно изабрано руководство и званичнике Српске.

Он је рекао да су међусобну сагласност за активирање "Споне" постигли представници Савеза логораша РС, Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила РС, Савеза ратних војних инвалида и Студентске уније РС.

"Спона" је званично формирана 2006. године и никада није предстала са радом, а њен предсједавајући био је Бранислав Дукић.

Шест невладиних организација из Републике Српске формирало је Покрет српског народа за заштиту уставне позиције Републике Српске у оквиру Устава БиХ.Спону су тада основале најутицајније невладине организације из РС , које заступају више од 90 одсто српског народа.

СПОНУ су основали Борачка организација РС, Савез логораша,Савез избјеглица РС,Удружење пензионера, Удружење породица погинулих бораца и цивила и Студентска унија РС.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *