Дубица: Стипендије и за социјално угрожене студенте

Стипендије које се исплаћују из буџета општине Козарска Дубица у наредном периоду моћи ће да примају и студенти из социјално угрожених породица које предложи локални Центар за социјални рад. "Разлози за доношење ове одлуке налазе се у жељи да се финансијски помогне категорији студената који испуњавају опште услове конкурса за додјелу стипендија, а чије се […]

петак, новембар 11, 2011 / 14:56

Стипендије које се исплаћују из буџета општине Козарска Дубица у наредном периоду моћи ће да примају и студенти из социјално угрожених породица које предложи локални Центар за социјални рад.

"Разлози за доношење ове одлуке налазе се у жељи да се финансијски помогне категорији студената који испуњавају опште услове конкурса за додјелу стипендија, а чије се породице налазе у тешкој материјалној ситуацији", објаснио је начелник Одјељања за привреду и друштвене дјелатности општине Козарска Дубица Драган Матаруга.

Он је подсјетио да су стипендије из општинског буџета већ биле обезбијеђене за студенте из категорија породица погинулих бораца и дјеце ратних војних инвалида, студенте са посебним потребама и инвалидна лица, дјецу која су била смјештена у домове за незбринуту дјецу до пунољетства и студенте из породица са четворо и више дјеце, те да су те категорије рангиране у посебној листи за додјелу стипендија.

Матаруга је нагласио да ће стипендије из буџета општине Козарска Дубица убудуће аутоматски добијати и ученици са подручја те општине који су сва четири разреда средње школе завршили са просјеком оцијена 5,0 (вуковци), при упису на прву годину факултета.

"Примјећено је да због великог броја пријава успјешних студената виших година студија, студенти прве године бивају потиснути на зачеље ранг-листе, а обзиром да постоји жеља да се свим вуковцима из средње школе гарантује додјела стипендије, приступили смо допуни општинске одлуке о стипендирању студената", објаснио је Матаруга.

Стипендије из буџета општине Козарска Дубица у текућој академској години прима 138 студената који се школују у Републици Српској и у иностранству. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *