Додик: Штитим српске функционере од медијског линча из Федерације

БАЊА ЛУКА – Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су сви функционери из Српске изложени медијском линчу из Федерације БиХ и најавио да ће у Источном Сарајеву бити направљен објекат за све представнике РС у заједничким органима БиХ како би се заштитили. "Јавност у РС је довољно едукована да разумије такве врсте […]

понедељак, април 4, 2011 / 16:05

БАЊА ЛУКА – Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су сви функционери из Српске изложени медијском линчу из Федерације БиХ и најавио да ће у Источном Сарајеву бити направљен објекат за све представнике РС у заједничким органима БиХ како би се заштитили.

"Јавност у РС је довољно едукована да разумије такве врсте напада на званичнике из РС", рекао је Додик новинарима у Бањој Луци.

Он је истакао да су одређене западне земље довеле до тога да се високи представници у БиХ који су наметали законе, осјећају сигурним.

"На то нису имали право. Једино што стоји иза њих је политичка воља одређених западних земаља. За наметање закона морате имате овлашћења, а високи представници то нису имали", рекао је Додик.

Он је навео да високи представник у БиХ Валентин Инцко није смио да суспендује одлуку Централне изборне комисије која се односи на формирање власти у ФБиХ и да на тај начин спријечи одлуку Суда БиХ.

"Очигледно је било да ће Суд БиХ прихватити одлуку ЦИК-а и због тога је Инцко интервенисао, али је интервенисао и због тога што постоји жеља да се врати међународни интервенционизам у БиХ", додао је Додик.

Додик је подвукао да РС никада неће дати легитимитет институцијама БиХ које штите ратног злочинца Јована Дивјака.

"Нама заједнички органи који каљају образ РС нису потребни, а један од примјера тога је и рад министра иностраних послова БиХ Свена Алкалаја који је константно блатио РС и њене представнике", закључио је Додик.

Он је поновио да БиХ у дејтонском капацитету за РС није спорна.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *