Додик: Српска трпи штету због ФБиХ (јер се не можемо задужити)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Градишци да је пројекат Међународног монетарног фонда, који подразумијева стабилизацију јавних финансија у БиХ, доведен у питање, јер Федерација БиХ не функционише. Додик је рекао новинарима да Република Српска трпи огромне штете због тога што се налази у саставу БиХ. Према његовим ријечима, животно важне законе […]

четвртак, мај 2, 2013 / 00:58

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Градишци да је пројекат Међународног монетарног фонда, који подразумијева стабилизацију јавних финансија у БиХ, доведен у питање, јер Федерација БиХ не функционише.

Додик је рекао новинарима да Република Српска трпи огромне штете због тога што се налази у саставу БиХ.

Према његовим ријечима, животно важне законе у Федерацији БиХ, послије хапшења предсједника Живка Будимира, нема ко да потпише и Српска због тога трпи.

Додик је поручио и да Канцеларија високог представника /ОХР/ не треба да се "петља" у унутрашње ствари БиХ, "јер су они и забрљали".

"Ово је доказ да БиХ не може да егзистира. ОХР и међународни фактори су, формирањем власти у ФБиХ, произвели највећу кризу у БиХ након Дејтона", рекао је Додик у Градишци, гдје је данас присуствовао обиљажавању 18 година од егзодуса Срба из западне Славоније.0 КОМЕНТАРА

 1. Додик: Српска трпи штету због ФБиХ (јер се не можемо задужити)

  Ово је смијешно до бола, дакле, зашто да се задужујемо??? када су непрестано из Владе РС информисали грађане, како нема код нас кризе и да показатељи говоре сасвим нешто друго. Тко ће враћати те неповољне кредите??? , дакле, како то да такав профил државника сву своју снагу и енергију користи у драмчењу кредита од драгог запада. То је стратешка грешка, јер од тих кредита неће сиротиња имати никакве користи, већ само појединци и њихове породице и кумови. Постоји рјешење, нека се врати опљачкано и насилно одузето грађанима и нама јединој Републици Српско, и бити ће лагодног живота за све грађане, гдје ћемо чак моћи и ми, као Ентитет некоме давати кредите и убирати велике камате.

 2. „Aleksandar Simović, pripadnik „zemunskog klana“, optužen za seriju ubistava, tri otmice i terorizam, izjavio je juče u Specijalnom sudu da je pokojni premijer Zoran Đinđić sa vođom kriminalne grupe Dušanom Spasojevićem, švercovao cigarete. – Spasojević se bogatio u švercu cigareta, sa Limunom, Peconijem, Saletom bananom, Ekremom Lukom. Deo novca je plasirao sa Vladom Trefom i Bojanom Bajrušević. Drugu grupu činili su Milorad Dodik, Borislav Mikelić i Zoran Đinđić – izjavio je optuženi.“

  http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/t41289.lt.html

 3. A teško nama kada zavisimo od MMF dokle su nas doveli Dodik i njegovi „eksperti“ iz SNSD.Samo bahato ponašanje i trošenje narodnih para, te kredite će vraćati narod a oni su se obezbjedili sa stanovima, kućama računima u bankama u inostranstvu.

 4. Oper šuplja priča o otcepljenju i negiranju BiH (kakav blefer)iza koje se krije izdaja, pljačka, rasprodaja, preostale industrije i prirodnih resursa, dalje zaduživanje zbog pljačke. Gle koja li je to drskost trpimo štetu što se nemožemo zadužiti, ko je na šteti, ovi više i ne kriju da je sva politika vlade zasnovana na zaduživanjima, rasprodajama i pljački dok mi kao narod ostajemo bez posle. Pitam se da li još kod nekoga u narodu može da prođe ovakva đušlja priča ?
  A šta je sa pljčkaškim stranim investicijama i otimanjima naših prirodnih resursa rudnika, reka ?

 5. Ево прилике и рецепта од распада СФРЈ, треба додик рећи да његова власт хоће РС да задужи до гуше, али не дају му ови из федерације, онда ће му гарант пружити могућност отцјепљења на исти фазон као кад су словенцима и хрватима убацили милијарде долара послије отцјепљења, прво „као помоћ“, а онда су све то лијепо сабрали и са каматама нацифрали, тако да сад могу јанези и хрвати борбене пјевати.
  Они су бар имали неки период релативно доброг живота и солидног стандарда, док нас наша стока уништи и са кредитима и без кредита!

 6. Čuj RS trpi štetu zato što nemože da podigne kredit.
  A šta bi on sa tim kreditom radio: Izgradio bi termoelektrane u Uglejviku, Stanarima, Gacku, hidroeletrane na Drini, Trebišnjici pa zbog toga „trpimo štetu“.

 7. Glas Naroda, 03.05.2013. 12:12:21

  Било би јако добро да нам ускрате све кредите. Једино то би нас могло натјерати да почнемо да живимо реалан живот, од свог рада. Све док су незналицама и расипницима доступни кредити наставља се паразитирање на рачун нерођених генерација.

 8. drazen78bl, 03.05.2013. 12:16:24
  Kad ne bi bilo kredita, onda bi se morali okrenuti privredi i razvoju, sve dotle dok ima kredita, obveznica, dok god ima šta da se prodaje, pa makar i prirodni resursi, oni će trošiti. Veoma je lagodno danas biti u vlasti, ne snositi nikakvu odgovornost za sudbinu naroda, za razvoj, ima para nema proizvodnje do sudnjega dana. Ali oni koji sada iz kredita primaju plate i penzije morali bi biti svesni čiji novac troše. Penzioneri bi morali biti svesni da je 75% novca u PIO fondu iz kredita.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *