Додик се нада стопи раста БДП од два одсто

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је увјерење да ће Српска већ у 2014. години имати стопу раста БДП-а која ће прелазити два одсто, што ће сигурно бити један од ријетких случајева у региону. "Током 2015. године требало би да се настави тај замах раста БДП-а и то ће бити сигуран знак изласка из рецесије […]

уторак, јун 18, 2013 / 09:34

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је увјерење да ће Српска већ у 2014. години имати стопу раста БДП-а која ће прелазити два одсто, што ће сигурно бити један од ријетких случајева у региону.

"Током 2015. године требало би да се настави тај замах раста БДП-а и то ће бити сигуран знак изласка из рецесије у коју смо упали претходних година, прије свега, због регионалних економских кретања", рекао је Додик Срни.

Он је поновио да је Српска стабилна, иако фукнционише у условима тешке економске регионалне и свјетске кризе, те изналази властите начине како би одреаговала на све изазове.

"Република Српска је ликвидна, са добрим изгледима, с обзиром на значајне инвестиције које су већ отпочеле да се реализују – од термоелектрана до аутопутева, те чињенице да ће Влада у наредном периоду осмислити директан програм подршке реалном сектору, привреди", истакао је Додик.

Говорећи о будућности Српске, Додик је истакао да је кључно питање да политичка структура у Републици Српској не дозволи никаву ревизију Дејтонског споразума и враћање на такозвани "дух Дејтона".

"Слово Дејтона’ кључно је питање за будућност овог простора. Сви они који су тиме незадовољни мораће да живе с тим. И ми смо незадовољни Дејтонским споразумом, али га поштујемо, и наставићемо да га поштујемо и не тражимо рјешења путем неких духова него путем реалног живота", истакао је предсједник Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *