Додик: Нећемо да живимо у заблуди која се зове БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да не жели да Српска живи у заблуди која се зове БиХ, напомињући да је БиХ направљена силом Дејтонског мировног споразума, који је промијењен насилно и без сагласности обје стране. Додик је навео да је резултат тога неефикасан и скуп систем, који се одржава само напором међународне заједнице. […]

уторак, октобар 16, 2012 / 07:05

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да не жели да Српска живи у заблуди која се зове БиХ, напомињући да је БиХ направљена силом Дејтонског мировног споразума, који је промијењен насилно и без сагласности обје стране.

Додик је навео да је резултат тога неефикасан и скуп систем, који се одржава само напором међународне заједнице.

Предсједник Српске подсјетио је да су промјенама Дејтонског споразума Републици Српској отете 53 надлежности, да се акумулирала велика администрација, те да се војска ујединила преваром.

Додик је рекао да би БиХ била прихватљива за њега ако би био задржан изворни Дејтон, који подразумијева јасне односе у БиХ.

"Да је остао Дејтонски споразум како је написан, не би имали ништа против БиХ", рекао је Додик за Б92, те оцијенио да је тај споразум сада деградиран и да се прави привид како он функционише.

Подсјећајући да се у извјештају Европске комисије наводи да Српска има развијене капацитете, Додик је рекао да нико не пита зашто то нема Федерација БиХ.

"Не мислим да је бошњачки народ лош народ, али имам проблем са њиховим политикама које желе доминацију и мајоризацију и које желе да уведу Турску као доминантну политичку снагу у БиХ, која ће одређивати мјере и услове за наше даље кретање", рекао је Додик.

Предсједник Додик је одбацио могућност да исход суђења Ратку Младићу и Радовану Караџићу у Хашком трибуналу има било каквог утицаја на будућност Републике Српске.

"Колико знам, тамо се не суди ни Републици Српској ни БиХ, према томе не могу да имају никакав исход. Могу да имају некакав спекулативан, као што је сталан покушај да се Српској и српском народу прича о геноциду у Сребреници", рекао је Додик.

Он је напоменуо да Република Српска јавно говори да у Сребреници није било геноцида и да не жели да то прихвати и поред одлуке Међународног суда правде, коју је оцијенио као политички мотивисану.0 КОМЕНТАРА

 1. A, nikada od onoga od cega se zivi. Samo baca prasinu u oci onima koje je pokrao i kojima je posao oteo.
  Firci je to nas, nista manji od onoga koji je u nasu zemlju slao vojsku da nas ubija, strelja i u logore odvodi. Ovaj to rdi bijedom.Monstruoznije i zlocinackije.

 2. e, vala bas se usvinjio. Glava i podbradak mu najveci u toru, mada i ostalima nije mane. Nema marva mjere ni u cemu, pa ni u zderanju. U svakog se stomacina prevjesila skoro do koljena. Ona majkicka ….Neka pogledaju svoje slike kako su izgledali dok su zderali iz svog tanjura. Sada pohlepa trpa u njih bez mjere.

 3. A gdje si bio 1992 do 1995 godine glavonjo ako si htio da se boriš protiv BiH tad si imao idealnu priliku .

  Stvarno je većina naroda u ovoj našoj nesretnoj državi umno zaostala kad ovaj konj na ovakve šuplje priče dobija izbore.

 4. Ma, to je prica izprojektovana od onih koji su ga dovezli da se zabavimo oko nevaznih stvari , da ne pitamo prasca o ekonomiji, o kriminalu, o zaduzenjima….. Njima je i cilj da se udavimo u bijedi, a firci im odradjuje posao i bolje, i brze nego su i zamislili.
  Da je drugacije, oni bi ga smjenili za 24 minute, kao Poplasena i sds-ovce.
  Samo debilnima to nije jasno.

 5. Ко те Додиче овластио да говориш о мојим ЖЕЉАМА.

  То је моје лично и нисам из ничије јавне куће, поготово не твоје да смеш да говориш о МОЈИМ жељама.

  И ја сам са свим борцима учесник одбрамбеног рата који је створио Републику Српску. ТИ НИСИ!!! Ја хоћу да живим овде и хоћу своје права. Додиче, ко ти је дозволио да ми их ускраћујеш?

  Није само мени, дојадило је и другима, читавом поштеном напроду, ту се наравно, не убрајају они који су гласали за тебе и твоју црвену лоповску камарилу на власти. Врати отето и пакуј се куда хоћеш и то што пре. Ако те не сустигне овоземаљска правда, судиће ти онај горе.

 6. Среди ти стање са корупцијом у Републици Српској па онда причај о комшилуку! Прво се почисти испред свог кућног прага, да би нас иоле неко сматрао озбиљним!

 7. Демагогија којом скреће пажњу са изборног дебакла своје црвене секте. Оплети по национализму да се не чује крчање цријева…
  Док се Српска борила за тај исти Дејтон, он је био бизнисмен. Док се успињао на власт признавао је тај исти „геноцид“ и, умјесто политички мотивисаном, одлуку суда оцијењивао као неспорну правну чињеницу: http://www.youtube.com/watch?v=AXcvZsQTFko

 8. Пожелиш зло и несрећу несрећној Босни…е па кандидуј се за председника те исте Босне и куд ће већа несрећа за њих!B-)B-)B-)
  Упропастиш је по обрасцу којим си упропастио РС и има покољења
  да те славе! 😛

 9. Бекани!

  Гледам, слушам, читам и покушавам себи да објасним шта се то дешава са српским народом, кога од највеће жртве желе да претворе у највећег злочинца. Толико лоших, промашених политика, толико улизивања свима и свакоме а нарочито хрватима и муслиманима без икакве потребе, просто је несхватљиво за нормалан мозак. Писати о томе би се могло мјесецима и годинама.
  У нашем народу има праведника и страдалника за правду и увјек ће их бити, народ их препознаје и вјерује у њих. У политици је, на жалост, мало другачије, али покушавајући да пронађем некога од политичара који би могао да промјени наметнуту парадигму о србима као негативцима, преостаје ми, као једина опција, Милорад Додик. Зашто? Када слушам шта и како прича имам осјећај да је то управо оно што бих и ја рекао када бих био у сличној прилици. Зашто онда да негирам себе? Знам да многима сада не прија његова прича, јер се не уклапа у унапријед режирану представу и рјешења за ове просторе. Поред комшија и тзв. запада, изгледа, почиње да смета и онима који су се уз Милорада обогатили, па мисле да даље могу и знају и без њега.
  Додик је, за сада , показао да једини има храбрости и снаге да промјени лажно створену слику о Србима као “лошим момцима”, да хладно и отворено каже свима све оно што мисли о
  догађајима везаним за прошли рат, како, уствари, мисли и велика већина нашег народа , а што су се предходни политичари устручавали да кажу. Чврсто и аргументовано одбија све оне који и даље покушавају да заврше посао око коначног уништења Срба на овим просторима, да исправи неправде и успостави чврсту и стабилну Републику Српску. Тешко је исправити све оне силне лажи које су доскорашња браћа и њихови заштитници упутили у свијет о нама што и даље непрекидно и са великим жаром чине, али је, ипак, могуће.
  Сада је Сребреница наметнута као једина, искључива, мјера свега. Врши се драматизација и разрада сценарија “Сребреница” и константно враћање у први план, као тзв. Худини ефекат, да би се скренула пажња са свега што је било до тада у историји а нарочито у задњем рату.
  Иако се “Сребреница” догодила на самом крају рата, иако су срби прихватили да се тамо десио велики злочин, никога не интересује како је дошло до сукоба и до почетка рата, нити чињеница да су се велики злочини у задњем рату, десили и над србима у Хрватској и Босни и Херцеговини. Да су управо срби прве жртве злочина и у Хрватској и у Босни и Херцеговини.
  У околини Босанског Брода,нпр. управо је од стране хрватске пара-војске пгинуло неколико десетина српских цивила. Никоме не пада напамет да процесуира злочине над српским жртвама из овог рата, иако постоје потпуно јасни докази и чињенице, те, коначно, преиспита и утврди хрватско-муслимански злочин над србима у Јасеновцу и Старој Градишци, гдје су забиљежена
  најстрашнија звјерства, као и многа друга српска страдања у другом и овом задњем рату.
  И о овоме би се могло надугачко и нашироко писати, али мене не чуди ни политика муслимана, сада бошњака, ни хрвата, “запада”, јер ми је позната, мене чуди политика “срба” који здушно подржавају такву антисрпску политику. Одувјек је било и биће улизица, издајника, гадова сваке врсте, али шта се код нас дешава, то нема нигдје на свијету.
  Ево кратке приче:
  “Запад” прогласи нас србе главним кривцима за рат у бившој држави, нашти политичари, наравно то прихватају као готову ствар и настављају нормалну сарадњу са “западом” као да се ништа страшно није десило. При томе, тај исти “запад” нас бомбардују и Р.Српску и Србију, потпуно растуре србе из свих република, и даље растурају, тренутно Србију комадају, признају самосталност свима сем нама, пониште све наше пријашње ратове, патње и страдања, произведу нас у, безмало, дивље звијери, фашисте….
  С друге стране, сви покушаји срба да нађу заједнички језик са тзв. западом је узалудан. Свака наша идеја се доживљава, априори, као промашај, “нисмо кооперативни” и кад слијепо извршавамо њихова наређења, константно условљавају… Са друге стране, амнестирају главне кривце за рат, заједно са њима, јасно, хрвате, бошњаке и шиптаре, а наше и политичаре и војнике прогласе злочинцима, гадовима.. Ми и даље, што кажу дјеца, к`о бекани, хрлимо својим убицама у наручје и дивимо им се. Постоји ли и један, нормалан, србин који може казати да смо ми стварно такви каквим нас представљају. То мора бити потпуно луд човјек. Европи која нас, ко то више не види, отворено мрзи, понижава, кажњава, условљава, израбљава…”
  Зар ово није траги-комедија?
  Додик је први политичар који је јавно рекао да Европа, за нас, није једино рјешење.
  Он је, колико ја знам, јавно признао и да је раније правио одређене пропусте, због објективних околности( препуштање војске РС), или незнања, али и да сада, након препознавања западног начина функционисања, слијепо не прихвата све што му натурају. Одустао је нпр. од заједничке полиције, што значио дефинитивни крај Републике Српске. “Запад” мрзи послушнике, иако их држи због њихове користи, добри су им само док им требају, након тога их “пуштају низ воду”. Примјера је много,широм свијета, треба ли их набрајати беканима. То је као она питалица: Коме је теже од америчких непријатеља? Америчким пријатељима.
  Међутим, када човјек тачно зна шта хоће, вјерује у исправност и истинитост своје идеје, уз то је храбар, али није наиван, може пуно да уради.
  Кључни дио овог текста односи се на те послушнике, односно на кукавну опозицију у Републици Српској. То су људи који никада нису имали идеју “Шта” и “Како” са Републиком Српском или су слијепо проводили политику коју им је “запад” диктирао.То су такве кукавице да је мене, просто, срамота што сам све то био принуђен посматрати. Са таквом политиком ми смо били изгубљени и без јасних циљева, уствари, само са имагинарним циљем – Европска Унија. То је таква фикција да се, ево сада, ових дана потпуно јасно разоткривају и идеје и намјере те уније у коју ми, тако снажно, хрлимо. Колико треба времена беканима да схвате да су два и два четри.
  Са друге стране Додик је успио, у задњих неколико година, да потпуно окрене ствари у корист Републике Српске. До те мјере да га у Сарајеву не могу подносити и више ни не крију своје фрустрације, треба ли бољи доказ о квалитету његове политике или се беканима више допада сарајевска прича? Разобличио је и потпуно обесмислио улогу Високог представника, уз то поштовао све норме и стандарде који важе у демократском свијету… У Загребу не вјерују да је за то све способан такав “тип”(сељак) као што је Додик. Међутим, они не знају да је кључна ствар за успјех карактер човјека а не софистицираност у изражавању. Просвјетљен човјек је онај чији је осјећај постао објективан. Знање и искуство, које је он стекао у политици, у задњих двадесетдесет година, није остало у апсртакцијама, него је постало продуктивно и конкретизовало се на многим практичним дјелима.Препознао је, открио, начин на који “запад”функционише и има одговоре на њихове питања. То им је почело сметати.
  Велики проблем је што су га окружили многи који то не заслужују и лагано му копају раку. Бојим се, а тако то увјек бива, да не страда од најближих. То је нарочито код срба специјалитет.
  Опозиција, опет, све више лута. Кад неко промаши пут: што даље иде, то више залута.
  У свакој њиховој причи, са лакоћом, се увиђа болесна жеља за влашћу, а не за стварним промјенама. Они који нису доброга карактера, која год дјела чинили, ништа од тога не буде.
  Требали би, прије свега, мјењати себе да би били добар темељ њихових дјела. Бојим се да је за такве ствари сада касно. Многи су имали прилку да покажу на дјелу шта мисле али нису то учинили. Како им сада поново вјеровати? Ипак, све је могуће, бекани су велика већина, а од свега највише воле новац. Не треба пуно, бекан ће за сто марака продати све и оц и мајку и државу! Како ова чињеница радује “запад”, на основу ње граде све своје планове.

 10. svjedok, 17.10.2012. 11:43:49

  Ау…шта нам све наприча..али најјаче је то да више нисмо „бед гајс“ веч смо сад „гуд гајс“ ојееее..идемо прославити то…B-)
  Али како прославити, кад нам је додик све паре однио у своју зекстру, конграп, игокеу, партизан, бакинце, дедиње, Нови Сад,…:(

  А то је ситурно још један генијални план, непогрешивог из лакташа, слаба Српска=слаба Босна!!!
  Генијално…ко преживи нека прича…:P

 11. svjedok
  Udji malo na Youtube pa nadji snimke Dodinih izjava iz perioda 1996-1999, pa uporedi sa onim sta prica danas. A poltika koju on vodi najmanje je dobra donijela gradjanima RS. A imao je sansu da RS bude Zapadna Njemacka prema Federaciji, jer ima mnogo jednostavniju strukturu, a imao je na raspolaganju milijardu i pol KM dobivenih od Telekoma. I kad se sada pogleda standard u RS je opet za 20% nizi nego u Federaciji. To se vidi kroz velicinu penzija, invalidnina. U zadnjih godinu dana vise radnih mjesta je otvoreno u Gorazdu nego u citavoj Istocnoj RS.

 12. „Додик је први политичар који је јавно рекао да Европа, за нас, није једино рјешење.
  Он је, колико ја знам, јавно признао и да је раније правио одређене пропусте, због објективних околности( препуштање војске РС), или незнања, али и да сада, након препознавања западног начина функционисања, слијепо не прихвата све што му натурају. Одустао је нпр. од заједничке полиције, што значио дефинитивни крај Републике Српске. “Запад” мрзи послушнике, иако их држи због њихове користи, добри су им само док им требају, након тога их “пуштају низ воду”.“

  STVARNO TREBA BITI UMNO ZAOSTAO DA U OVO VJERUJEŠ !!

 13. “Запад” мрзи послушнике, иако их држи због њихове користи, добри су им само док им требају, након тога их “пуштају низ воду”.

  Баш то, а овдје је очигледно да је додик кренуо тим путем низ воду! Имао је шансу вијека, да нас тргне са оним парама од Телекома, да се отмемо и станемо на сопствене ноге, бар до нивоа Аустрије, Словеније, Чешке и других сличних земаља, али леват је све упропастио.
  Сад је око било чега заиста мучно имати са њим заједничко мишљење, па и кад је у питању та фамозна БиХ, поготово ту, јер паметни људи не заборављају, а колико је тек он имао излета у празан простор кад је баш БиХ у питању!?
  Од „боље ентитет у БиХ него провинција у Србији“, па до тоталног беспућа гдје се данас он тренутно налази!?

 14. Napisa Daco Džamonja jednom:
  Svi se odreda žale na vrućinu, pa na neprispjele penzije i invalidnine, na telefonske račune, sranje od politike i na tuđe, bolje živote…
  Kontam nešto kako ovaj narod ne bi preživio da je sve u redu i potaman – iz jednostavnog razloga što bi se prekinula svaka komunikacija među ljudima, ne bi imali o čemu pričati i uvukli se u sebe i strunuli kao previše zaljevane biljke.

 15. Свједок.. 😀

  Велиш „јединик политичар јкоји би могао да промјени лажно створену слику о Србима као лошим момцина“? 😀

  2007:

  http://youtu.be/AXcvZsQTFko

  А три године касније:

  http://youtu.be/1YOdeVwdaHw?t=2m54s

  Тако то овај твој „човјек који зна шта хоће, вјерује у исправност и истинитост своје идеје“ „хладно и отворено каже свима“, и тако „успјева да окрене ствари у корист Републике Српске“.. 😀

  Него, реци ти нама, ако не радиш у кабинету Лакташког Међеда па ову поплаву пролива пишеш за плату- шта шмрчеш, и гдје набављаш, да купимо и ми остали, који „од највеће жртве правимо највећег злочинца“ ?? B-)

 16. Kalabalak, 18.10.2012. 12:15:01 [54607]

  Svaka čast za ove snimke što nađe .

  Nek malo vide ovi imbecili, retardi i sline od snsd-OVACA kako vođa priznaje Senadu genocid onako fino i natenate .

 17. Ali g.Predsjednice sta cemo sa sinom N.Spirica? Taman je momak poslije izuzetno mnogo truda i zalaganja zavrsion faks pa odmah se zaposlio u institucijama BiH ( vec ima drugi posao u instituciji BiH).
  On ce kao sekretar ambasade BiH u Beogreadu vjerovatno najostrije osuditi ovu izjavu naseg predsjednika.
  Dobro ima njih jos prilicno iz SNSD-a koji su uhljebljenje sebi, porodici i rodjacima nasli u institucijama BiH,.Oni kao da ipak ne vjeruju u predvidjanja naseg predsjednika ili…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *