Додик и Боцан-Харченко о формирању власти у БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је очекивање током данашњег разговора са руским амбасадором у БиХ Александром Боцан – Харченком да ће власт на нивоу БиХ бити формирана што прије и поновио да се залаже за очување принципа ротације, који је установљен у Дејтонском мировном споразуму. Додик је, током сусрета у Бањалуци, упознао руског амбасадора […]

понедељак, фебруар 14, 2011 / 20:15

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је очекивање током данашњег разговора са руским амбасадором у БиХ Александром Боцан – Харченком да ће власт на нивоу БиХ бити формирана што прије и поновио да се залаже за очување принципа ротације, који је установљен у Дејтонском мировном споразуму.

Додик је, током сусрета у Бањалуци, упознао руског амбасадора о ставовима Српске о свим отвореним питањима у БиХ, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Предсједник Додик и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су и о привредној и културној сарадњи РС и Русије.

ПРЕМИЈЕР ЏОМБИЋ РАЗГОВАРАО СА АМБАСАДОРОМ БОЦАН ХАРЧЕНКОМ

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић разговарао је, данас, у Бањој Луци, са амбасадором Руске Федерације у БиХ Александром Боцан Харченком.

Премијер Џомбић је упознао амбасадора Боцан Харченка са Програмом рада Владе Републике Српске за 2011. годину и изразио увјерење да ће врло брзо бити формирана власт на нивоу БиХ како би био омогућен даљњи ток реформи у БиХ.

Премијер је поновио опредјељеност Владе Републике Српске да очува социјалну и фискалну стабилност а да истовремено иде у реформе.

Током састанка разговарано је о привредним пројектима у Републици Српској за које би интерес могли наћи и руски инвеститори. Такође, је било ријечи и о културној сарадњи Републике Српске и Руске Федерације.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *