Ђоковић у финалу

Други тенисер планете Новак Ђоковић пласирао се у финале Мастерса у Шангају након што је у полуфиналу савладао Чеха Томаша Бердиха са 6:3, 6:4. Новак је од почетка до краја дуела био тај који је доминирао, блистао, погађао све што је желио и ниједног тренутка није дозволио Бердиху да се врати у меч. Чех, чије […]

субота, октобар 13, 2012 / 13:21

Други тенисер планете Новак Ђоковић пласирао се у финале Мастерса у Шангају након што је у полуфиналу савладао Чеха Томаша Бердиха са 6:3, 6:4.

Новак је од почетка до краја дуела био тај који је доминирао, блистао, погађао све што је желио и ниједног тренутка није дозволио Бердиху да се врати у меч.

Чех, чије је најјаче оружје сервис, није имао с чим да нападне Новака све до почетка другог сета када је умирио руку.

Дуел је имао три преломна тренутка. Први се догодио у другом гему када је Новак начинио брејк који је потом претворио у 3:0.

Послије убедљивог вођства од 5:1, српски тенисер се прерано опустио, почео је да жури са ударцима и Бердих је потпуно ненадано дошао до брејка, а онда и до сервис гема за неочекиваних 5:3.

На срећу, Ђоковић је ментално био савршено припремљен за полуфинале и послије 30:30 искористио је двије лоше процјене Бердиха за долазак до сета, што је био други битан тренутак дуела.

Бердих је пробао да се консолидује са собом и то му је успјело пошто је почео да игра како умије и погађа из форхенда.

Међутим у трећем гему Бердих је превише обраћао пажњу на поједине одлуке судија и Новак је рутински освојио брејк што је преломило дуел у његову корист.

Потом је хладнокрвно гурао меч до самог краја и послије 86 минута заказао је финале са Роџером Федерером или Ендијем Марејем.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *