Ђокић: Напад на тузланску колону је распламсао рат

Тежак злочин у Тузланској колони појачао је спиралу сукоба и распламсао рат на просторима бивше БиХ, рекао је данас у Тузли, на мјесту убиства војника ЈНА 1992. године министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић. Ђокић је подсјетио да је у Тузли на данашњи дан мучки нападнута колона ЈНА која се, према раније […]

среда, мај 15, 2013 / 15:12

Тежак злочин у Тузланској колони појачао је спиралу сукоба и распламсао рат на просторима бивше БиХ, рекао је данас у Тузли, на мјесту убиства војника ЈНА 1992. године министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић.

Ђокић је подсјетио да је у Тузли на данашњи дан мучки нападнута колона ЈНА која се, према раније постигнутом политичком договору, мирно повлачила из БиХ.

Према његовим ријечима, до сада је утврђен идентитет и начин страдања за 54 убијена војника у спаљеној Тузланској колони, а евидентирано су 44 рањена у овом свирепом злочину.

"Нажалост, још овако организованим доласцима свједочимо злочин и призивамо правду, а правда је да они који су овај злочин организовали, наредили и извршили морају да одговарају", рекао је Ђокић новинарима и поручио да је то тешка мрља на Тузли.

Он је оцијенио да је важно да се мајкама и породицама невино убијених у Тузли и на свим другим мјестима у БиХ омогући да посјете мјеста страдања и одају почаст жртвама на миран начин, а да при томе не мора да буде ангажован велики број полицајаца који сада обезбјеђују помене у Сарајеву и Тузли.

Ђокић је захвалио Српској православној цркви и Епархији зворничко-тузланској због процјене да на овај дан треба да буде на овом мјесту са својим пострадалим народом.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *