Ђокић: борцима новац за боље стамбене услове

ДОБОЈ – Влада Републике Српске у јуну ће одредити износ који ће бити исплаћиван борцима у Српској за побољшање стамбених услова, најавио је данас у Добоју министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић.  "Стамбено збрињавање бораца је један од приоритата Владе РС, као и запошљање бораца који су остали без посла и налазе се […]

четвртак, април 21, 2011 / 22:00

ДОБОЈ – Влада Републике Српске у јуну ће одредити износ који ће бити исплаћиван борцима у Српској за побољшање стамбених услова, најавио је данас у Добоју министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић.

 "Стамбено збрињавање бораца је један од приоритата Владе РС, као и запошљање бораца који су остали без посла и налазе се на евиденцији Завода за запшљавање РС", рекао је Ђокић, који је заједно са министром трговине и туризма РС Гораном Златковићем посјетио добојску општину.

Ђокић изразио је задовољство чињеницом да општина Добој у континуитету ради на стамбеном збрињавању и побољшању материјално-социјалног стандарда борачке категорије, за шта је, како је рекао, Влада РС до сада издвојила 3,1 милиона КМ, од којих је значајан дио средстава реализован или је у току реализације.

Он је напоменуо да су у Добоју заједничким средствима општине и Владе РС раније изграђена 42 стана, те да је у току изградња још толико станова.

Ђокић и Златковићева су након састанка са начелником ове локалне заједнице Обреном Петровићем оцијенили да је општина Добој остварила значајне резултате у побољшању стандарда бораца и изградњи туристичких капацитета.

Начелник општине Петровић рекао је да је министра Ђокића упознао са стањем привреде и покушајима општине да обезбиједи погодније услове за отварање фирми, како би се створили услови за запошљавање, те да у томе очекује помоћ Владе РС.

Петровић је подсјетио да на евиденцији добојског Завода за запошљавање има 1 732 незапослених борца и 169 чланова њихових породица.

Петровић је током разговора предложио министру Ђокићу да Влада РС и ресорно министарство нађу могућности за финансијско-материјалне подстицаје борцима који живе на селу и баве се искључиво пољопривредом, као јединим извором прихода.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *