Дизање тегова отпада са Олимпијских игара?

Један од најстаријих спортова на свијету, дизање тегова могло би буквално да буде протјерано из олимпијске породице. И то већ за Игре 2024. године. Разлог за то су сада већ непрестани допинг-скандали који деценијама потресају овај не сувише популаран спорт. И баш из тог разлога до сада се свашта толерисало, али се чини да је […]

субота, јун 10, 2017 / 15:11

Један од најстаријих спортова на свијету, дизање тегова могло би буквално да буде протјерано из олимпијске породице. И то већ за Игре 2024. године.

Разлог за то су сада већ непрестани допинг-скандали који деценијама потресају овај не сувише популаран спорт. И баш из тог разлога до сада се свашта толерисало, али се чини да је први човјек МОК-а, Томас Бах коначно ""повукао црту у пијеску".

– Међународна федерација за дизање тегова би морала да се позабави питањем допинга и то што прије! Послат им је јасан сигнал, па чекамо да видимо резултате – изјавио је Бах.

На олимпијским играма у Пекингу 2008. и Лондону 2012. утврђено је чак 49 допинг прекршаја, а чак 29 такмичара остало је без одличја. 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *