Демофест мисли на свој град

Бањолучки Демофест ове године, поред најбољег демо бенда у региону, одабраће и најперспективнији бањолучки бенд, којем ће припасти не само ласкава титула, већ и новчана награда у износу од 1500 ЕУР. Фронтал.РС је већ писао о томе у једном тексту који је суманут као визуелни идентитет овог фестивала, па смо у редакцији изразито срећни и […]

четвртак, фебруар 17, 2011 / 11:28

Бањолучки Демофест ове године, поред најбољег демо бенда у региону, одабраће и најперспективнији бањолучки бенд, којем ће припасти не само ласкава титула, већ и новчана награда у износу од 1500 ЕУР.

Фронтал.РС је већ писао о томе у једном тексту који је суманут као визуелни идентитет овог фестивала, па смо у редакцији изразито срећни и задовољни оваквом одлуком руководећих у Акваријус Огилви.

Сви бањолучки бендови имаће прилику да се пријаве на конкурс који расписује Демофест и то од 15.02. до 01.06. 2011. год. Право учешћа имају сви бендови и солисти који живе и раде у Бањој Луци, а чија музика је из домена поп, рок, хип хоп, р’н’б и/или припадајућих жанрова.

Процес пријављивања подразумјева слање кратке презентације бенда, која ће садржавати биографију, дискографију, набројане концерте, те презентацију медијске промоције бенда и пратеће писмо у којем ће бенд објаснити зашто баш они заслужују да понесу титулу најперспективнијег бањолучког бенда.

Уз презентацију бенда потребно је послати и ауторски материјал са припадајућим текстовима и фотографију бенда. Наведени материјал потребно је спремити на ЦД и послати на адресу Акваријус Огилви, Скендера Куленовића 91 са назнаком “За најперспективнији бањалучки бенд”, најкасније до 01.06.

Основни критеријум којим ће се организатор, који ће одлучити о томе који бенд ће освојити награду, водити је квалитет музике, оригиналност и допринос који такав ауторски рад може да оствари у музичкој култури.

Награда ће бити уручена на самом фестивалу који ће се ове године одржати од 27. до 30. јула на тврђави Кастел.

За више информација о самом конкурсу пишите на [email protected] или потражите детаље на званичном сајту фестивала, www.demofest.org.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *