Делевић: ЕУ нас вуче ка нормализацији односа са Приштином

Предсједник Одбора за европске интеграције Скупштине Србије Милица Делевић сматра да ће Београд тешко заштитити националне интересе на Косову уколико га партнери из ЕУ буду „вукли“ ка нормализацији односа са Приштином. "Ако будемо споро ишли путем који се од нас тражи, не увиђајући потребу да сами уредимо и нормализујемо односе са Приштином, онда можемо очекивати […]

понедељак, октобар 1, 2012 / 20:14

Предсједник Одбора за европске интеграције Скупштине Србије Милица Делевић сматра да ће Београд тешко заштитити националне интересе на Косову уколико га партнери из ЕУ буду „вукли“ ка нормализацији односа са Приштином.

"Ако будемо споро ишли путем који се од нас тражи, не увиђајући потребу да сами уредимо и нормализујемо односе са Приштином, онда можемо очекивати да ће нас партнери из ЕУ вући, а што више то раде, мањи ће нам бити простор да тражимо модалитете за заштиту неких наших националних инереса на Косову“, изјавила је Делевићева за новосадски "Дневник". 

Она сматра да европски актери из ЕУ нису у позицији да дефинишу Србији како ће она да рјешава политичке проблеме у земљи.

"ЕУ очекује да се политички процес унутар Србије покаже способним да решава политичке проблеме, а није позиција европских актера да јој дефинишу како ти проблеми треба да се реше“, навела је Делевићева.

 

 

 

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *