Давиди: БиХ је сама себи изрекла санкције

БиХ је сама себи изрекла санкције – недостатак напретка по европским питањима, сматра замјеник шефа Делегације ЕУ у БиХ Ренцо Давиди. Према његовим ријечима, напори ЕУ да БиХ у области европских интеграција покрене напријед нису дали очекиване резултате, због чега се у ЕУ размишља о новој стратегији дјеловања према БиХ. "Постоји низ опција. Напримјер, да […]

четвртак, јун 27, 2013 / 13:51

БиХ је сама себи изрекла санкције – недостатак напретка по европским питањима, сматра замјеник шефа Делегације ЕУ у БиХ Ренцо Давиди.

Према његовим ријечима, напори ЕУ да БиХ у области европских интеграција покрене напријед нису дали очекиване резултате, због чега се у ЕУ размишља о новој стратегији дјеловања према БиХ.

"Постоји низ опција. Напримјер, да имамо прецизније услове, више међусобно интегрисан приступ, и то не само када је ријеч о инструментима које ЕУ директно контролише, попут фондова ИПА и буџетске подршке, него и кроз институције чији смо члан, попут европских фондова, али и институција у којима су наше чланице у управним одборима и имају значајан утицај", рекао је Давиди за "Дневни аваз".

Он је навео да БиХ, због уласка Хрватске у ЕУ, до краја јуна мора донијети споразум о ревизији Споразума о стабилизацији и придруживању и Привременог споразума.

"Морам рећи да ЕУ више нема `апетит` за прављење неких посебних напора када је ријеч о БиХ", навео је Давиди.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *