Дан телекомуникација: Чубриловић честита и хвали Телеком

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Међународни дан телекомуникација и истакао да је унапређење телекомуникационих услуга од изузетног значаја, имајући у виду да је савремени живот незамислив без телефоније и интернета. Чубриловић је нагласио да је "Телеком Српске", послије успјешне приватизације, значајно допринио развоју тржишта телекомуникација на нашем простору. Он је […]

петак, мај 17, 2013 / 12:48

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Међународни дан телекомуникација и истакао да је унапређење телекомуникационих услуга од изузетног значаја, имајући у виду да је савремени живот незамислив без телефоније и интернета.

Чубриловић је нагласио да је "Телеком Српске", послије успјешне приватизације, значајно допринио развоју тржишта телекомуникација на нашем простору.

Он је додао да "Телеком Српске", уз још неколико приватних компанија које се баве овом облашћу, доприноси развоју телекомуникационе технологије у овом дијелу Европе, саопштено је из ресорног министарства.

Чубриловић је навео да је сврха обиљежавања Међународног дана телекомуникација у свијету подизање свијести о могућностима информационих и телекомуникационих технологија.

У свијету се данас обиљежава Дан телекомуникација и информационог друштва, на годишњицу потписивања прве међународне телеграфске конвенције 1865. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *