Дан из угла РТРС: Нек је нама предсједник чист

Вијест о формирању власти у БиХ на Јавном сервису објављена је у 9 минуту другог дневника, док је вријеме прије тога било попуњено „тријумфом правде“ како је окарактерисано повлачење оптужнице против Милорада Додика. Сем најавне вијести, два прилога су бачена прије формирања власти, у којима се свакојаким камењем бацало на Сергеја Лукача (којем је изгледа […]

четвртак, децембар 29, 2011 / 20:29

Вијест о формирању власти у БиХ на Јавном сервису објављена је у 9 минуту другог дневника, док је вријеме прије тога било попуњено „тријумфом правде“ како је окарактерисано повлачење оптужнице против Милорада Додика.

Сем најавне вијести, два прилога су бачена прије формирања власти, у којима се свакојаким камењем бацало на Сергеја Лукача (којем је изгледа прошао употребни рок у служби Федералних политичара) и ФТВ, па је ископан и прастари помен на клип Видимо се у Билећи.

Тако је димном бомбом бачен застор који треба да прекрије да од захтјева које је Српска имала прије споразума није испуњено ништа. Коментатори на Фронталу су били брзи и све примијетили, али да поновимо ради оних који се тек укључују. Ни четри министра ни министар иностраних послова, какав је избор био у Брчком. 

Тиме ће највјероватније Лагумџији допасти прилика да 4 године путује по свијету и прикупља међународне контакте, де да их користи против Српске. Уколико су српски преговарачи озбиљно мислили кад су рекли да се надају да њихово попуштање неће бити злоупотијебљено, онда су стравично наивни.

Уколико наивни нису, вјероватно се воде логиком како је Лагумџија потрошен након 15 мјесеци преговора у којима је одустао од захтјева у које се заклињао, државши земљу у блокади и показавши да на крају није прави мултиетничар. Под претпоставком да вјерујете да гласачи СДП стварно вјерују у некакво грађанство, или у њему виде ефикаснији начин за неутралисање "неграђанских тековина". Знате онај виц, мрзим националисте и Влахе. Е ту смо.

Нико не сме да нас тужи

Главна тема на РТРС врло вјероватно је разлог компромиса, уз предају агенције СИПА. Уколико је тако, интереси појединаца, или интереси владајуће класе, која год она била у неким будућим сазивима, превагнули су када је у питању општи интерес.

 

Српска страна је највише урадила да Хрвати задрже нос изнад воде.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *