Дачић: Дјеци нећу оставити пјесме, а можда хоћу Европу

Премијер Србије Ивица Дачић поручио је да Европа није циљ за Србију него пут и да она не смије да се проћерда у Србији. "Свестан да својој деци нећу оставити песме. Можда ћемо, њима, себи, Србији, ако истрајемо, после свих прећутаних губитака, 28. јуна, оставити – Европу", написао је Дачић у ауторском тексту објављеном у […]

субота, јун 22, 2013 / 09:24

Премијер Србије Ивица Дачић поручио је да Европа није циљ за Србију него пут и да она не смије да се проћерда у Србији.

"Свестан да својој деци нећу оставити песме. Можда ћемо, њима, себи, Србији, ако истрајемо, после свих прећутаних губитака, 28. јуна, оставити – Европу", написао је Дачић у ауторском тексту објављеном у београдском дневнику "Данас".

Дачић је истакао да Европа није сан, него рад, систем, правила, институције, поредак, право и правда и да је једино питање "да ли ћемо успети да Европу изградимо у нашим тврдим балканским главама?".

Према његовим ријечима, увођење Европе у сваку пору српског друштва највећи је и најважнији политички пројекат ове владе и да је то уједно и једини начин да она остане овде.

"И да ми, заиста, будемо Европа, и то не само њен географски део, него њена сама бит, суштина и, надасве, вредност. И да деци можемо да кажемо, попут Киплинга – ми смо истрајали, и ти, сада, можеш да будеш човек, сине мој. И да живиш као сав нормалан свет", закључио је Дачић.

 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *