Да ли је толико неизводиво: Позив патријарху да пређе у Пећ

Увијек забавни Милан Стаматовић и даље шаље саопштења са неупотребљиво дугим уводима, али овај пут пита једно питање које задире у духовност и одрицање вјере ради.

понедељак, децембар 11, 2017 / 16:55

Уз захвалност Народном покрету Срба са Косова и Метохије (КиМ) „Отаџбина“ за подршку нашем захтеву патријарху српском да се коначно, за стално, врати у Пећку патријаршију, родно место наше цркве, Здрава Србија (ЗС) још једном апелује на све, национално и државно одговорне политичке снаге, институције и јавне личности у земљи, да и они то исто, док још има времена, изричито затраже од Светог сабора, Светог архијерејског синода и патријарха Српске православне цркве (СПЦ), с обзиром на ужасну најаву Александра Вучића да ће, већ у марту, предложити прихватање „правнообавезујућег споразума са Косовом“ (читај: одрећи се јужне српске покрајине) – поручио је председник Иницијативног одбора ЗС Милан Стаматовић, захтевајући да се о овоме јавно, јасно и гласно, појединачно, именом и презименом изјасне и све српске владике и црквени великодостојници.

Стаматовић се слаже са „Отаџбином“ да би се перманентним боравком српског патријарха у Пећи оснажила одбрана КиМ, што би представљало препреку самодршцу Вучићу у његовом даљем марширању ка издаји и одрицању од јужне српске покрајине, а Бриселу и Вашингтону би Срби тако послали недвосмислену поруку да им је Косово приоритет у односу на свакојаке евроатлантске „шаргарепе“.

ЗС, такође, подржава и став Партије уједињених пензионера Србије која инсистира на томе да је „црвена линија“ у будућим преговорима о КиМ заштита имовине државе Србије и њених грађана јер, према катастарским подацима из 1999. године, најмање 58 одсто земљишта на КиМ је у српској својини.4 КОМЕНТАРА

 1. Молим администратора да обрати пажњу на коментар
  “Zeiss 12. децембра 2017. у 11:53“
  у којем призива пећи са високом температуром.
  Врло је јасна алузија на усташке и нацистичке логоре смрти.

  Док администратор не изврши своју дужност и уклони дотични коментар и дотичног коментатора, Симо Ороз неће написати више ни један коментар.

 2. Господине Симо, нажалост данас што се тиче сатанизације српскога народа је све дозвољено. Овдје се Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј позива на линч! Какав админстратор – он сједи у Загребу и ужива.
  С поштовањем! Миливоје

 3. SPC je jedan od stubova identiteta Srba, a patrijarh je njen najvisi predstavnik.Urinej je formalni šef SPC d.o.o. koja primerom (pljačkaj, kolji, budi nastran) obrazuje narod da ostane u XIII-om veku-tako se lakše pljačka.Kuš bagro.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *