Чвршће везе Приједора и Сиска

Представници Удружења предузетника Сисачко-мословачке жупаније боравили су данас у узвратној посјети Удружењу предузетника општине Приједор, чиме су настављени у Сиску раније започети разговори о могућностима сарадње и заједничког наступа према домаћим и страним инвеститорима. Предсједник Удружења предузетника Сисак Адолф Цванцигер рекао је новинарима да су се разговори у првом реду односили на начин организовања предузетника, […]

среда, децембар 7, 2011 / 21:08

Представници Удружења предузетника Сисачко-мословачке жупаније боравили су данас у узвратној посјети Удружењу предузетника општине Приједор, чиме су настављени у Сиску раније започети разговори о могућностима сарадње и заједничког наступа према домаћим и страним инвеститорима.

Предсједник Удружења предузетника Сисак Адолф Цванцигер рекао је новинарима да су се разговори у првом реду односили на начин организовања предузетника, државну помоћ и подстицај за развој предузетничких асоцијација, али и на измјене у школском систему које су у овој жупанији успостављене по узору на њемачку покрајину Баварска.

"Наше привреде су компатибилне, географски смо веома блиски, наша шанса је што Европска унија подстиче прекограничну сарадњу и уколико заједно будемо осмишљавали те пројекте лакше ћемо повлачити средства из разних фондова", рекао је Цванцигер.

Он је додао да локална власт мора бити у партнерском односу са предузетницима, који са друге стране морају бити удружени и заједнички наступати, те да ће они радо пренијети позитивна искустав из Сиска који има богату традицију предузетништва.

Предсједник удружења предузетника Приједор Милан Пилиповић изразио је задовољство поновним сусретом са колегама из сусједне Хрватске.

"Добра подлога за развијање и унапређење ове сарадње већ је успостављена прекограничном сарадњом. Ријеч је о коришћењу средстава из претприступних фондова ЕУ у оквиру пројекта `Бициклом за туризам без граница`, тако да се надамо да ћемо и у наредном периоду наставити у том правцу заједничког дјеловања", рекао је Пилиповић.

Организатор ове посјете је било удружење привредника општине Приједор, а осим разговора у Развојној агенцији "Преда" и у Подручној канцеларији Привредне коморе Републике Српске у Приједору, делегацију коју је предводио замјеник градоначелника Сиска Аган Велић вечерас је у име начелника општине поздравио његов замјеник Миленко Ђаковић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *