Цукерберг добио спор са колегама

Оснивач друштвене интернет странице „Фејсбук“ Марк Цукерберг добио је правни спор против бивших колега са студија на Харварду који су га оптуживали да је украо њихову идеју. Амерички апелациони суд саопштио је данас да браћа близанци Камерон и Тајлер Винклвос морају да прихвате судски споразум са "Фејсбуком" који је процијењен на 65 милиона долара. Близанци […]

уторак, април 12, 2011 / 13:36

Оснивач друштвене интернет странице „Фејсбук“ Марк Цукерберг добио је правни спор против бивших колега са студија на Харварду који су га оптуживали да је украо њихову идеју.

Амерички апелациони суд саопштио је данас да браћа близанци Камерон и Тајлер Винклвос морају да прихвате судски споразум са "Фејсбуком" који је процијењен на 65 милиона долара. Близанци тврде да тај договор није поштен јер је "Фејсбук" тада скривао информације од њих.

"Браћа Винклвос нису прва страна која жели да добије више од конкурената па путем парнице покушава да оствари нешто што није успјела на тржишту", наводи се у судије Алекса Козинског.

Браћа су уз Дивју Нарендру основали компанију "КонектЈу" док су били на студијама на Харварду и тврде да је Цукерберг украо њихову идеју. "Фејсбук" негира оптужбе.

Три стране су се сагласиле о споразуму процијењеном на 65 милиона долара. Међутим, близанци тврде да је споразум заснован на интерној процијени коју "Фејсбук" није објавио и да су требали да добију и дио акција компаније.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *